Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+ Започнете со примање на софтверски ажурирања пред започнувањето: Извештај

Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+ With Up to 12GB of RAM Launched: Price, Specifications, and Features

Samsung Galaxy Note 10 и Samsung Galaxy Note 10+, наводно, добиле софтверски ажурирања пред нивната достапност на 23 август. Новото ажурирање се вели дека е лансирано на европскиот пазар и го носи бројот на верзијата N97 * FXXU1ASH5. Донесете зголемено препознавање на отпечатоци, стабилност на фотоапаратот, перформанси на екран на допир и закрпи на Android Security во август. Телефоните Samsung Galaxy Note 10 и Samsung Galaxy Note 10+ сега се подготвени да ги нарачуваат на бројни глобални пазари, вклучувајќи ја и Индија.

Според извештаите на SamMobile, ажурирањето Samsung Galaxy Note 10 и Samsung Galaxy Note 10+ N97 * FXXU1ASH5 е исто така достапно за индиските единици.

Објавувањето објави дека ажурирањето вклучува безбедносни закрпи на Android во август 2019 година, зголемена стабилност на камерата, подобрување на препознавање на отпечатоци, подобра изведба на екран на допир и подобрување на квалитетот на сликата на фотоапаратот.

Бидејќи ажурирањето се објавува пред официјалната серија на Samsung Galaxy Note достапност 10, Samsung Galaxy Note 10 или Galaxy Note 10+ купувачите ќе го добијат како прво нивно ажурирање на софтверот. Ажурирањата ќе се појават автоматски откако телефонот ќе се поврзе на Интернет, но некако ако не се појави, можете да ги проверите рачно со одење до Поставки> Ажурирање на софтвер.

Samsung Galaxy Note Цената 10 во Индија е поставена на РС. 69.999 за 8 GB RAM + 256GB варијанта. Samsung Galaxy Note 10+, од друга страна, е ценет во Индија од РС. 79.999 за основната варијанта со 12 GB RAM и 256 GB внатрешно складирање. Моделот 12 GB + 512 GB ќе се продава на РС. 89.999 година. Овој телефон ќе биде понуден во варијантите во боја на Aura Black, Aura Glow и Aura White.