Samsung Galaxy Note 10 Lite ќе биде објавен во Индија.

Samsung Galaxy Note 10 Lite ќе биде објавен во Индија.

Samsung Galaxy Note 10, кој беше објавен на почетокот од овој месец, исто така, ќе биде лансиран во Индија утре (21 јануари). Компанијата регистрираше барања за интереси на својата официјална веб-страница, дури и имајќи го предвид фактот дека мобилниот телефон за кој станува збор е поосновна верзија од верзијата лансирана минатата година.

Овој телефон има уред со три фотоапарати, S Pen со можност за Bluetooth и батерија од 4500mAh. Гласини велат дека цената на опремата ќе биде помала од 40000 rs (во Индија).

Samsung Galaxy Note 10 Lite ќе биде лансиран утре во Индија: Очекувани цени, спецификации

На Твитер, од компанијата беше објавено дека започнувањето на Samsung Galaxy Note 10 Lite во Индија ќе биде утре. Точното време сè уште не е објавено и сите детали за цените ќе бидат објавени уште утре. Телефонот за кој станува збор ќе има функција Извоз на текст што овозможува употреба на S Pen, претворајќи го во текст, копирање и залепување. Можете исто така да кликнете на слики без да го допирате телефонот, да слушате музика, да паузирате музика, па дури и да гледате фотографии, повторно без да го допрете телефонот.

Поради фактот што телефонот е лансиран на глобално ниво, неговите карактеристики се веќе познати (како што се 6,7-инчен HD AMOLED екран, Exynos 9810 окта-јадрен 10nm SoC и батерија 45000Ah). Што се однесува до камерата за мобилни телефони, селфи-опцијата има 32 мегапиксели. Има капацитет од 128 GB, мерки 76,1 x 163,7 x 8,7 mm и тежи 199 g.

Она што не е познато со сигурност е цената што ќе ја има уредот, како што споменавме порано. Според истекувањето, најниска цена да се слушне е 35.990 РС, но се споменува и 39.900 РС. Но, чекањето да ги имате сите информации не е долго. Лансирањето е утре и сите гласини ќе бидат потврдени или одбиени.

https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/samsung-galaxy-note-10-lite-india-launch-date-january-21-price- очекувани-спецификации-2166897