Samsung Galaxy Note 10 Series, Galaxy A50s, Повеќе уреди Samsung добиваат поддршка за ARCore

Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10+ With Up to 12GB of RAM Launched: Price, Specifications, and Features

Samsung Galaxy Note 10, Samsung Galaxy Note 10+, Samsung Galaxy A50s, Samsung Galaxy A90 5G и Samsung Galaxy Tab S6 сите добиваат поддршка на ARCore. Гугл го преименува ARCore во „Услуги на Google Play за AR“ и започна поддршка за петте споменати уреди на Samsung. Покрај тоа, промената исто така рече дека услугата сега поддржува рендерирање на 60fps. Google неодамна додаде ‘Google Play Services’ за поддршка на AR за многу уреди како што се LG G8S, LG Style 2, LG Stylo 5, Realme X, Samsung Galaxy A7 (2018) и Mi A3.

‘Поддршката за услуги на Google Play за AR пристигна за Samsung Galaxy Note 10, Samsung Galaxy Note 10+, Samsung Galaxy A50s, Samsung Galaxy A90 5G и Samsung Galaxy Tab S6. Ако сте сопственик на споменатиот уред погоре, Услугите на Google Play за AR ќе се инсталираат автоматски во позадина, без притоа да направите нешто рачно. Android Police е првата што известува за овој развој, а телефонот се споменува и во списокот на уреди поддржани од ARCore на Google. Поддршката за услугите на Google Play за AR ќе овозможи зголемено реално искуство (AR), изградено со ARKore SDK.

Другите промени вклучуваат промена на името од списокот на ARCore Play Store во „Услуги на Google Play за AR“. Changelog покажува дека поддршката за рендерирање 60fps пристигна и на уредите кои го поддржуваат тоа. Ова ќе овозможи неспокојот преглед и подобрено видео на AR на уредите како што се сериите Pixel 2 и Pixel 3.