Samsung Galaxy S20 добива сертифициран брз USB полнач за USB PD 3.0 до 45W

Samsung Galaxy S20 mendapatkan sertifikasi charger cepat USB untuk USB PD 3.0 hingga 45W

Долго време, Samsung беше заглавен на Qualcomm Quick Charge 2.0 за брзо полнење, но тоа конечно почна да се менува. Со серијата Galaxy S20, Samsung е овластен со USB-IF за брзо полнење преку испорака на USB 3.0 до 45W.

Во соопштенијата за печатот (преку Раб), USB-IF објаснува дека Galaxy S20, S20 + и S20 Ultra се првите паметни телефони што се сертифицирани за испорака на напојување со USB (PD) 3.0 и програмабилни напојувања (PPS). Технички, Galaxy Note 10+ го поддржува ова, но тој е неофицијален и малку ги крши техничките барања Раб објасни

Што значи ова за Galaxy S20? Во основа, можете да верувате дека одобрен додаток ќе може да ја наполни вашиот уред со голема брзина. Галакси S20 и S20 + и двете поддржуваат до 25W додека S20 Ultra го турка тој број на 45W. Овие два стандарда за брзо полнење работат заедно за да обезбедат вашиот Galaxy S20 уред да добие подложен напон, но исто така и правилен напон и струја за да одржите сè безбеден.

Со овие воспоставени стандарди и популарноста на поставата Samsung Galaxy S, можеби ќе видиме одобрени полначи кои започнуваат на пазарот во текот на следните месеци. Засега, сепак, официјалните опции на Samsung сеуште се најдобриот залог.

USB-IF објавува сертификат за USB побрз полнач за серијалот Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 серијата ги претставува првите паметни телефони кои добиваат сертификација заснована на спецификацијата за USB напојување 3.0 со програмабилни карактеристики за напојување

BEAVERTON, Ore .- (WIRE BUSINESS) – Форум за спроведувачи на УСБ (USB-IF), организација за поддршка за напредок и усвојување на USB технологија, денес објави дека Samsung Galaxy S20 Series достигна статус на овластен USB брз полнач. Samsung Galaxy S20 Series ја поддржува Програмибилно напојување (PPS) од карактеристиката на USB испорака на напојување (USB PD) 3.0 спецификација, што претставува „прво-сертификација на USB-IF“ и важна пресвртница за индустријата за паметни телефони.

USB-IF ја проширува програмата за усогласеност со USB-полнење и логото на програмата во 2018 година за да вклучи овластен USB полнач. Сертифицираната иницијатива за USB полначи има за цел да ја зголеми повторната употреба и споделување на полначи на сите соодветни USB Type-C® уреди, да го намали електронскиот отпад во депониите и да обезбеди сигурен и лесен за употреба решение за полнење за потрошувачите. Сертифицирани USB брзи полначи ја поддржуваат PPS-функцијата на спецификацијата USB PD 3.0 – што им овозможува на паметните телефони да управуваат со термолите подобро при полнење, овозможувајќи побрзо искуство за полнење кај потрошувачите. Сертифицирани брзи полначи за USB се компатибилни со уреди кои поддржуваат USB Type-C и USB PD.

„Галакси серијата серија е сертифицирана да ги исполнува USB стандардите што значи дека Galaxy S20 ги исполни највисоките стандарди во индустријата“, рече Кисун Ли, потпретседател на Power Solutions во Samsung. „Веруваме дека удобното корисничко искуство е најважната вредност и користењето на силен и безбеден USB PD стандард инхерентно обезбедува интероперабилност и оптимизирано искуство за полнење“.

„Објавата за сертификација на серијалот„ Samsung Galaxy S20 “е уште еден доказ за широките придобивки што ги дава иницијативата USB-IF Certified USB за полнење во мобилната индустрија, која вклучува сигурни USB можности за брзо полнење на USB. USB-IF значи дека производот е сертифициран за да ги исполни соодветните USB спецификации и е тестиран за интероперабилност со други USB-производи. “

За да дознаете повеќе за Програмата за усогласеност и заверениот лого за USB полнач, посетете ја страницата www.usb.org.

За повеќе информации во врска со Samsung Galaxy S20 Series, посетете ја страницата www.samsung.com.

Повеќе за Galaxy S20:

FTC: Ние користиме автоматска придружна врска. Повеќе.


Погледнете 9to5Google на YouTube за повеќе новости: