Samsung Galaxy S20 се очекува да биде поевтин од неговиот претходник

Samsung Galaxy S20 Diharapkan Akan Lebih Murah Harga Daripada Pendahulunya

Дојдовме да очекуваме премија од цената со предводникот на Samsung. Samsung Galaxy Note и серија на уреди S пораснаа поскапи секоја година. Сепак, се чини дека оваа година може да се елиминира трендот.

Во моментов, имаме неколку претпоставки за очекуваната цена на новиот предводник на Samsung, како резултат на некои протечени информации за цените на Galaxy S20.

Според некои информации за споделена цена на Твитер од Макс Вајнбах од XDA Developers, база Samsung Galaxy S20 ќе излезе наоколу 850 долари, од друга страна, цените за варијантата 5G може да бидат околу 1000 $ (900 € – 1000 €).

Како што се очекуваше, високите трошоци оттаму продолжуваат да се зголемуваат 1.450 УСД (1.300 €) За Samsung Galaxy S20 Ultra 5G. Иако е јасно дека варијантите кои не се со 5G ќе имаат поевтини цени, тие сепак се многу скапи. Според проценката на Вајнбах, паметен телефон би можел да има наоколу 100 € што не е повеќе од нивната 5G варијанта.

Сепак, според ваквото протекување цената на Samsung Galaxy има предводници на сериите S10 50 американски долари цената е поевтина од претходната година. Стандард Samsung Galaxy S10 достапен на пазарот за продажба 900 долари. Покрај тоа, Samsung Galaxy S10 Plus имаат цени почнувајќи од 1.000 долари.

Во моментов, веќе некое време, информациите од Вајнбах се покажаа сигурни. Сепак, кога станува збор за цени, секогаш е тешко да се одреди. Постои можност ОЕМ може да ја промени цената на нивниот уред истовремено до објавувањето. Исто така, технолошкиот гигант не се разликува. Но, сепак, пред да го активирате уредот во Расклопен 2020 година Следниот месец, ќе има сомнежи за цената. Мора да почекаме за настанот за лансирање за да видиме дали цените се зголемуваат тогаш.

Објавата на Samsung Galaxy S20 се очекува да биде поевтина од својот претходник, појавувајќи се најпрво на Tech Acrobat.