Samsung Galaxy Z Flip не успеа во тестот за трајност на JerryRig, сè што гребење е лесно како и пластиката

Samsung

Samsung Galaxy Z Flip беше лансиран минатата недела на настанот Unpacked 2020 во Сан Франциско. Тоа беше втор комерцијален телефонски преклопен телефон на компанијата по Galaxy Fold. Galaxy Z Flip Screen е изработен од „Ultra Thin Glass“, кој според компанијата е далеку поотпорен на гребнатини во однос на пластичните екрани на Galaxy Fold и Motorola Razr. Но, тестот за издржливост на RериРиг Се што се чини не го докажува тврдењето на Самсунг. За време на редовниот почетен тест на YouTuber, екранот за флип на Galaxy Z изгледа лесно изгребан како пластичен екран.

Во видеото, Jerryери Зиг Нелсон од сè, го става стаклото на екранот под серија првични тестови со зголемување на насилството за да види кога екранот ќе започне да покажува знаци на оштетување. И за жал, Galaxy Z Flip не е поевтино од своите пластични браќа и сестри. Екранот започнува да покажува знаци на ниво 2 на Мохс, а потоа и подлабоки гребнатини на ниво 3 исти како пластичните екрани на Галакси Фолд и Моторола Разр (2019). Потоа, тој се приближи кон следното ниво на насилство и „физички можеше да почувствува дека врвот на пинот започнува да ја отсекува изложената површина на екранот“. Се чини дека ова не инспирира доверба за секој што троши 1.380 УСД (приближно 98.600 УСД) на телефон.

Откако го спушти пенкалото, Нелсон почна да ги користи ноктите за да види дали „Ултра тенок стакло“ покажа нула и навистина остави некои белези на екранот. Гледајќи ги разочарувачките резултати од овој тест, ова покренува прашања во врска со тврдењата на Samsung за користење стакло за приказот Galazy Z Flip.

Тестот на свиокот, од друга страна, успеа да го поддржи Samsung бидејќи телефонот преживеал голем притисок кога Зак се обиде да го свитка екранот на друг начин. На крајот, тој започна да pирка на Galaxy Flip екранот со еден од насилните избори што го прободе екранот и пушти воздух, правејќи ја областа на екранот да стане црна.

The Verge контактираше со Samsung за да побара одговори што според портпаролот, „Првата UTG технологија од ваков вид е различна од другите супериорни уреди на Galaxy. Додека екранот не се наведнува, мора да се справи со претпазливост.Исто така, Galaxy Z Flip има заштитен слој на врвот на UTG слично на Галакси Фолд “.

Ова може да укаже на тоа дека гребнатинките се наоѓаат на надворешниот заштитен слој, а не на вистинскиот изглед, но ова треба да го земате со зрно сол.

Па, што се случува ако вашиот Samsung Galaxy Z Flip е изгребан и треба да го замените екранот? Samsung нуди еднократна замена за 119 американски долари (приближно 8,500 УСД) и може да добиете и еднократна бесплатна апликација за заштита на екранот.