Samsung Galaxy Z Flip ќе биде поевтин од Motorola Razr

El Samsung Galaxy Z Flip será más barato que el Motorola Razr

Потребни беа помалку од две недели за да се исполнат новите Galaxy S20 и al Galaxy Z Flip од Samsung, овој најнов паметен смартфон од Кореја и новата варијанта на Galaxy Fold, која изгледа многу слично на причините на Motorola.

Тимот протекува веќе неколку недели, а вчера можеме да кажеме дека добивме дефинитивно слики за висок квалитет, заедно со некои спецификации, кои се допаѓаат повеќе од една, главно затоа што извештаите од Кореја велат дека ќе дојде по цена од 1000 американски долари, висока цена за многумина но луѓето полесно се купуваат од цената на телефонот за преклопување што беше објавена минатата година.

За жал, цената нема да биде таква и Макс Вајнбах од XDA, кој го откри целиот тим минатиот месец, рече дека Galaxy Z Flip ќе биде далеку поскап од цената што е пријавена во Кореја, но поевтина од брич на Motorola.

Вајнбах напомена дека Galaxy Fl Flip е објавен на 11 февруари, денот кога Samsung Unpacked во Сан Франциско каде што ќе бидеме присутни, и ќе започне со продажба од 14 февруари за 1.400 долари. Колку е житото на Motorola? Па, тоа е 1.599 долари, додека Galaxy Fold е во вредност од 1979 долари и Mate X надминува 2.400 долари.

Samsung Galaxy Z Flip ќе биде поевтин од Motorola Razr 1

Доколку ова е цената на Galaxy Z Flip, Samsung ќе стави крај на причината на Motorola неколку дена откако ќе се продаде и тоа е дека терминалот Samsung е подобар во неговите спецификации, користејќи процесор Snapdragon 855+, 8 GB RAM, 256 GB внатрешна меморија, иста камера како Galaxy Note 10, меѓу други.

Извор: MaxWinebach