Sapphire Nitro + Radeon RX 5700 XT влегува на пазарот

Sapphire Nitro + Radeon RX 5700 XT влегува на пазарот

А Технологија на сафир официјално лансиран Nitro + Radeon RX 5700 XT, нова сопствена верзија Radeon RX 5700 XT. Чинија Ова се заснова на систем на печатено коло што е наизменично дизајниран, подобрен потсистем за напојување, три VGA-BIOS чипови и фабричко оверклокување.

Системот за ладење на видео картички се состои од топлина радијатор со пет дела два, кој ја отстранува топлината од графичкото јадро AMD Navi 10 и елементот за напојување VRM, посебен ладилник за мемориски чип GDDR6 и тројца вентилатори. Пропелот е обезбеден со само една завртка и оние кои сакаат да можат да ја купат RGB-верзијата на вентилаторот одделно и да направат промени.

Видео излези со HDMI 2.0b (x2) и DisplayPort 1.4 (x2) се достапни на задниот панел. За напојување, плочката бара два 8-пински конектори за напојување. Добра позадина е присутна и на Nitro + Radeon RX 5700 XT.

Sapphire Nitro + Radeon RX 5700 XT влегува во пазарот 1

Графичкиот процесор AMD Navi 10 работи на фреквенција од 1770 до 2010 MHz. Со користење на прекинувач, сопственикот може да управува со друг BIOS-от, што ќе ја намали фреквенцијата на GPU-ажурирањето до 1925 MHz, како и ќе ја намали брзината на вентилаторот. Ефективната брзина на видео-меморијата GDDR6 во сите случаи е 14 GHz. Димензиите на картичката Nitro + Radeon RX 5700 XT се 306 x 135 x 49 mm.

Sapphire Nitro + Radeon RX 5700 XT влегува во пазарот 2

Sapphire Nitro + Radeon RX 5700 XT влегува на пазарот 3

Цена и достапност

Препорачаната цена за графичка картичка Sapphire Nitro + Radeon RX 5700 XT е 440 долари. Во блиска иднина, компанијата ќе лансира сличен модел, овој пат со Radeon RX 5700.