Snapchat го стартува режимот со 3Д камера; Достапно за iPhone X и понов

 Snapchat го стартува режимот со 3Д камера;  Достапно за iPhone X и понов

Snapchat објави дека додаде нов режим на камера што може да направи интерактивни 3Д селфи. Засега, режимот со 3Д камера е ексклузивен за корисниците со iPhone X или понов.

ОГЛАС

За да може да работи, одете во режимот на 3Д камера и земете селфи. Оттука, можете да додадете ефекти и филтри од секциите на леќи и 3D филтри. Во преглед, можете да ротирате и да мавтате за да го видите ефектот оживува пред да го објавите на вашиот Snapchat. 3Д селфи снимени на Snapchat можат да се споделат во апликацијата или да се чуваат во ролната на камерата на корисникот за да се споделат на друго место.

Оваа нова функција користи предна камера TrueDepth на овој уред и е во можност да ги рекреираат 3Д-моделите со комбинирање на податоците и длабочината на сликата. И покрај тоа што оваа одлика е ексклузивна за iPhone, другите уреди сè уште можат да видат 3Д селфи. Сепак, селфиите споделени надвор од Snapchat нема да ја задржат функцијата за 3D перспектива.

За време на пишувањето, Snapchat не спомна дали новата 3Д селфи-функција ќе биде објавена на уредите со Android во блиска иднина. Сепак, компанијата посочи дека карактеристиката на крајот ќе биде објавена на додатоци.

(Извор: Snap Inc.)