SNES Безжична контрола и Игра SNES Објавена за Nintendo Switch

Kontrol Nirkabel SNES Dan Game SNES Diumumkan Untuk Nintendo Switch

Благодарение на архивирањето на FCC, видено минатиот месец, се чини дека сугерира дека Нинтендо би можел да се подготви да го лансира SNES контролерот за Nintendo Switch. Со оглед на тоа што компанијата претходно лансираше NES контролери за Windows 7 Switch, овој развој всушност имаше совршена смисла.

Ако идејата за играње на контролор SNES апелира до вас, со задоволство ќе знаете дека Nintendo најави безжичен SNES контролер за прекинувачот. Ова изгледа повеќе или помалку идентично со оригиналниот контролер со додаден бонус да се биде безжичен. Сепак, таа ќе биде достапна само за корисниците на Nintendo Switch преку Интернет.

Говорејќи за Nintendo Switch Членство преку Интернет, доколку се претплатите на услугата, покрај тоа што го објавивте контролерот, Nintendo објави и многу класични игри со SNES кои исто така ќе бидат присутни на конзолата. Willе бидат избрани околу 20 титули и тие ќе бидат достапни за клиентите почнувајќи од 5 септември.

Некои титули што може да ги препознаат гејмерите од старите училишта вклучуваат Супер Марио Светот, Супер Марио Карт, Легендата на Зелда: Линк до минатото, Супер Метроид, Стар Фокс, Супер Фудбал и Супер Тенис, само за да именуваме неколку. Се надеваме дека ќе бидат додадени повеќе титули, но овие 20 титули треба да бидат повеќе од доволно за да ве убедат.

Објавено на. Прочитајте повеќе за и. Извор: нинтендо