Sonos Move е првиот звучник на компанијата со Wi-Fi и Bluetooth

Sonos Move Adalah Pembicara Pertama Perusahaan Dengan Wi-Fi dan Bluetooth

Сонос денес претстави три нови производи. Врв, сепак, е новото движење Сонос. Новиот звучник на компанијата за 399 долари што работи и во затворено и на отворено.

Како што се очекуваше, Sonos Move е наменет да биде преносен звучник. Овој уред има елегантен дизајн што го видовме на другите звучници Sonos во минатото, и има дури и рачка на горниот дел на уредот што можете да ја користите за да го носите уредот кога ќе излезете. Овој уред е опремен со пристаниште за полнење и можете да го поставите таму за да го наполните уредот лесно.

Но, бидејќи Sonos Move е наменет за репродукција надвор, можете да го извадите и батеријата на овој уред се очекува да поддржува десет часа континуирана репродукција што е прилично одлична. Постои дури и автоматски „суспендиран режим“ што му помага на батеријата да трае најмногу пет дена кога не е во употреба.

Sonos Move исто така доаѓа со поддршка на AirPlay 2, но што е уште поважно, поддржува Bluetooth. Ова е првиот уред на компанијата што поддржува Bluetooth стриминг, така што конечно можете да пуштите музика без потреба од WiFi врска. Уредот исто така доаѓа со вграден „Алекс“ и „Асистент на Google“, но работи само преку WiFi.

Sonos Move е првиот звучник на компанијата со Wi-Fi и Bluetooth 1

Сонос рече дека новиот потег е прилично тежок, со оценка IP56 според која уредот е доволно издржлив за да падне, дожд, прашина, нечистотија, УВ и екстремни температури.

Поточно, Move има два дигитални засилувачи Class-D и вуфер-среден вуфер за врвниот квалитет на звукот што го очекувате од Sonos. Дури има и автоматско поставување Trueplay што му овозможува на уредот да прилагоди аудио во вашата околина, обезбедувајќи добар излез на звукот дури и кога сте надвор.

Сонос денес го претстави и новиот звучник One SL, кој во основа е Сонос Еден без личен асистент. Тоа значи дека не доаѓа со вграден микрофон, што би било совршено за оние кои сакаат поголема приватност. Поддржува AirPlay 2 и репродукција од апликацијата Sonos, се разбира. Willе го замени Sonos Play: 1 исто така.

И тогаш се наоѓа пристаништето Сонос, наследникот на компанијата на Сонос Конект. Сега нуди побогат звук, со ажуриран дигитален во аналоген конвертор и активирање од 12V и поддршка на AirPlay 2. Треба само да го поврзете со вашиот традиционален стерео систем за да пуштите музика во него преку AirPlay или со апликацијата Sonos.

Сонос рече дека новиот Sonos Move ќе биде достапен почнувајќи од 24 септември за 399 долари, додека One SL ќе се продава за 179 долари на 12 септември, а пристаништето ќе биде достапно за 399 американски долари во јануари 2020 година.

Ознаки со Sonos, Sonos Move, Sonos One SL, Portos Sonos