Sonos Move: повеќе детали за првиот звучник на Bluetooth што протекоа …

Altavoz Sonos Move

Sonos Move: протекоа детали

Говорникот со кодно име S17 беше откриен пред тоа и сега му беше дадено име: Sonos Move. Овие фотографии се извадена од WinFuture, германска веб-страница која е специјализирана во гласини за Виндоус Тие би биле официјални маркетинг фотографии на кои се прикажани звучникот и соодветната базна станица. Постои лост со кој можете да го ослободите Sonos Move од пристаништето и потоа да го земете со себе. Полнењето е можно преку USB-C или преку две точки за контакт на дното на звучникот.Sonos Move е со цел да го одведе вашиот Sonos систем на привремена локација, на пример, ако сакате да направите необични работи во таванот или да слушате музика во градината. Можете да управувате со звучникот со Alexa и Асистент на Google. Звучникот се однесува во овој случај како Wi-Fi звучник.

Sonos Move звучникот

На отворено, можете да го користите Sonos Move како обичен Bluetooth звучник, на пример во парк. Сепак, тогаш има голем број ограничувања. Тогаш веќе не можете да го контролирате Sonos Move со говорни асистенти, или преку апликацијата Sonos. Тоа работи само преку Wi-Fi.

Sonos Поместување покрај базенот

Звучникот е малку поголем отколку што сугерираат фотографиите. Тој е повисок и малку поширок од Sonos One и Sonos Play: 1. AppleAirPlay 2 за Sonos е поддржан само, така што можете да го вклучите и во вашата поставка за повеќе простории.

Сонос се пресели во паркот

Сонос ќе го испорача Потегот со станица за полнење. Двете контактни точки за ова се на дното. Исто така, има копче за вклучување / исклучување на задната страна и копче за поврзување на звучникот. Може да се префрлате помеѓу режимите Bluetooth и Wi-Fi со друго копче. Рачката гарантира дека можете лесно да го преместите звучникот.

Sonos Move звучникот

Sonos Move е првиот звучник на Sonos кој работи со Auto Trueplay. Ова значи дека аудио репродукцијата автоматски се прилагодува кога го придвижувате звучникот. Некои прашања остануваат отворени, како што се степенот на отпорност на вода и цената. Сонос ќе биде домаќин на прес-настан на 26 август, каде ќе бидат откриени повеќе.

Sonos Move има шест микрофони за употреба на говорни асистенти. На врвот се три копчиња за контрола на аудио репродукција со репродукција / пауза и волумен. LED светилките означуваат дали звучникот се полни и дали има мрежна врска.