Sony ќе пушти брза мултиплеер зандана со ротација, ReadySet Heroes, во продавницата за епски игри

Sony akan merilis crawler dungeon multipemain cepat, ReadySet Heroes, di Epic Games Store

Додека Kojima Productions не објави ништо за верзијата со компјутери за Death Stranding, Sony се чини дека е отворен да донесе некои од своите игри на нашата платформа. Претходно денес, издавачот откри дека ќе ги објави ReadySet Heroes во продавницата за епски игри.

ReadySet Heroes е брз мултиплеер лансиран зандана со мултиплеер, ексклузивно на Playstation 4 на конзолата. Главната поента е дека оваа игра ја објавува сам Sony Interactive. Како такви, верзиите за компјутер на некои ексклузивни PS4 игри сè уште може да бидат на хоризонтот.

Ова е многу интересно, особено по последната изјава на Шон Лејден (исклучиво за PS4). Лејден тврди дека некои игри, особено титули со повеќе плеери кои се дизајнирани да се играат на компјутер, може да имаат поширока дистрибуција.

„Мора да ја поддржиме платформата Плејстејшн – не може да се преговара. Така, ќе видите во иднина некои наслови да излезат од мојата студиска колекција што можеби ќе треба да се потпираат кон пошироката инсталирана база. “

Моја претпоставка е дека Hero ReadySet е една од овие игри. Значи, да, не е Death Stranding или Bloodborne, но изгледа дека Sony може да дозволи некои титули да излезат на компјутер.

Тука е исто така многу интересно што ReadySet Heroes беше објавен во продавницата за епски игри. Не заборавајте дека Quantic Dream игри, исто така, излегуваат во продавницата на Epic. Ако продолжи овој тренд, можеме со сигурност да претпоставиме дека Death Stranding – и сите други игри сони – ќе бидат ексклузивни за оваа продавница.