Sony Xperia 2 може да се види на сликата за печатот

Sony Xperia 2 dapat dilihat dalam gambar pers

ИФА во Берлин, еден од најважните технолошки конгреси во Европа, ќе започне наскоро. Овој саем ќе започне на 6 септември во Берлин, Германија. Многу производители ќе ја користат оваа важна рамка во телефонскиот сектор за да ги објават своите бродови за втората половина од оваа година. Sony е еден од овие производители и еден од најочекуваните терминали е Sony Xperia 2. Овој мобилен телефон, кој не знаеме многу детално, се појави во сликата за печатот.

Зачленете се за да добиете најнови технолошки новости во вашето поштенско сандаче. Willе ви испратиме по една е-пошта на ден со резиме на наслови, трикови, споредби, прегледи објавени на нашата веб-страница.

Услуги понудени од Mailchimp

Терминалот е виден детално и со дизајн многу сличен на претходната генерација. Најдовме квадратна завршница и малку мат чаша. Можеме да видиме дека сега камерата се наоѓа на десната страна, додека во претходниот модел модулот со леќите е во средина. Гледаме три камери и два сензори погоре. Квалитетот на сликата не е многу добар, затоа не можеме да разликуваме дали станува збор за сензор ToF или ласер на кој треба да се фокусираме. Логото на Sony ќе биде во центарот.

Читач на отпечатоци од страна

sony_xperia_2_02

Што се однесува до предниот дел, се чини дека ќе продолжи да биде многу сличен на Xperia 1. Екранот е издолжен со формат 21: 9 и минимални рамки во горните и долните области. Читателот на отпечатоци ќе биде од десната страна, заедно со копчето за вклучување.

Овој Sony Xperia 2 може да биде придружено со зголемување на камерата, Процесор Qualcomm Snapdragon 855+ и повеќе RAM меморија. Исто така, можеме да видиме вести во однос на снимање на видео, како и модели со 5G конекција. Цената е сè уште непозната. Doubtsе оставиме сомнежи на 5 септември, датум на кој ќе се одржи презентацијата на Sony.

Преку: 9to5Google.

Други вести за … Sony, Sony Xperia