Sony Xperia 5, доказ од секторот за фотографија

Sony Xperia 5, bukti dari sektor fotografi

По скоро еден Недела употреба (лоша батерија, предвидувам пред преглед), го тестирав секторот за фотографија Sony Xperia 5 со фотографии и видеа. Како е резултатот?

Sony Xperia 5, 12 + 12 + 12 (преден 8 mpx) Mpx добар квалитет

Sony Xperia 5, со правилен избор за дома, го користи истиот сектор за фотографија како и нејзината сестра Xperia 1 што, за жал, немав шанса да го испробам сеуште. Затоа, пронајдовме три сензори од 12 Mpx кои се карактеризираат со различни големини и функции на леќи. Главната има димензии од 26мм и решетка ƒ / 1.6 со оптичка стабилизација. Сензорот со широк агол од 130 ° има димензии од 16мм и отворот ert / 2.4 е нестабилен. Последниот телефото-леќа има објектив од 52мм, секогаш со отвор / 2.4 и исто така стабилен. 2X оптички зум и 5X дигитален зум. Резултатите се многу добри дури и ако, барем според мое мислење, нешто недостасува да се изедначат со најдобрите конкуренти. Со добри услови за осветлување, добивме слики со извонредни бои, дури и со OLED екранот на Sony Xperia 5, не произведувајќи „отпуштени“ бои.

Сликата погоре е направена околу 18 часот, затоа со одредени услови на осветлување. Забележете ја добрината на стабилизацијата кај фотографиите со максимален зум (10х), каде деталите се добро застапени и без поголеми промени. Ситуацијата со широкоаголни леќи е различна; во овој случај, рабовите на страните се малку заоблени, повеќе од талентирани конкуренти.

Sony Xperia 5, доказ од секторот за фотографија 1

Sony Xperia 5, доказ од секторот за фотографија 2

Сè уште има некои снимки што ја покажуваат доброто на телефото-леќите и квалитетот на сликата добиен со овој вид на снимање. многу убава и природна боја.

Фотографиите одблизу и боите се репродуцираат многу добро, иако фотографиите се направени под вештачка светлина.

Sony Xperia 5 нема одреден ноќен режим, но, дури и така, иако јасно не ги постигнува истите резултати конкуренција, воопшто не прави лошо. Судот е ваш!

Друга опција од Sony која малку ме изненади беше опремување само на предната камера со режим на портрет. Ова го отстранува корисникот од карактеристиките што овозможуваат креативно снимање. Од друга страна, како класиката за Sony, најдовме одличен прирачник. Всушност, селфи преземени во режим bokeh се многу добри, дури и ако замаглување на движењето е само малку нагласено.

Што е со снимањето на видео? Добро, и на 4k @ 30fps и во FullHd @ 60fps. Во првиот случај немавме стабилизација, но резултатите не беа лоши. Она што малку нè вознемири беше континуираната интервенција на автофокус, која беше силно под влијание на ненадејните движења за време на снимањето. Добра снимка од предната камера од 8 Mpx, во FullHD @ 30fps.