Spider-Man: директор не е изненаден од заминувањето на херојот на MCU

Spider-Man: директор не е изненаден од заминувањето на херојот на MCU

За разлика од навивачите, режисерите Одговор: Ултиматум не изненаден од крајот на договорот што го направи Спајдермен во Кинематографскиот универзум на Марвел, МЦУ. Во интервју за веб-страницата на американскиот „Дејли Бист“, oeо и Ентони Русо разговарале за случајот.

Одговорен за воведување на главата на мрежата во влезните филмови Марвел Капетан Америка: Граѓанска војна (2016), тие ја коментираа тешкотијата во користењето на карактери во продукција. Според нив, Кевин Феги, претседател на студиото ПТ Марвел, напорно работеше во првичниот договор со Сони.

„Фејег доживеа многу подеми и падови. Тој ќе дојдеше во нашата канцеларија и ќе речеше: „Гледај, мора да разговараме со Сони“. Така тој ќе рече: ‘Добро, ќе го сторам тоа’ и ќе се врати во својата канцеларија “, рече oeо. „Тој се надева дека еден ден ќе ја отвори вратата и ќе слушне,„ Знаеме дека не ни треба Spider-Man “. На крајот на краиштата, многу работа е да преговараат за договори меѓу две големи компании “.

Хероите го направија својот прв настап во вселената Марвел Капетан Америка: Граѓанска војна (2016). (Извор: IMDB / соопштение за печатот)

За режисерите, учество на ликови во филмот МЦУ, како во епски резултати Ултиматум, мора да се гледа како на победа. „Само затоа што се случува, мора да танцуваме и да славиме дека имаме малку време со него“.

Ентони Русо рече дека секој првичен напор имал чувство за достигнување да го донесе Spider-Man на Марвел универзумот во киното. Сепак, тој го разбра крајот на договорот:

„Ние сме многу возбудени од идејата. Тоа е нешто што навистина сакаме да се случи и се бориме долго време да се случи тоа “, рече тој. „Мислам дека затоа Jо и јас не бевме толку опустошени или изненадени што имаше борба затоа што беше многу тешко да се случи тоа“.

„Раководител на веб“ во една сцена Одговорот: Ултиматум (2019). (Извор: IMDB / соопштение за печатот)

Дури и по понатамошните разговори, Сони неодамна објасни дека двете страни не можат да се разберат едни со други. Со ова, продуцентот изјави дека „засега вратата е затворена“ по напорите да се реши проблемот.