Spotify Duo пристигна во Перу и Латинска Америка

Spotify Duo пристигна во Перу и Латинска Америка

Кон средината на март годинава, Spotify започна со тестирање на нови планови за својата услуга, Duo. Како што сугерира името, „Дуо“ нуди комплетна услуга за стримирање музика само за двајца корисници, додека Spotify Premium дозволува само еден корисник и Premium Family Package до најмногу шест сметки.

Причината за овој план е затоа што со години на Spotify се бараше да има план за две лица, без разлика дали е за пријатели, за парови, за цимери или дури и за браќа и сестри. Да не спомнувам дека се бараат нови алтернативи за привлекување нови корисници кои не биле преместени во своите редови.

Како и премиум услугите, Можете да ја преземете целата содржина на Spotify на вашиот паметен телефон, таблет или компјутер и не треба да рекламиратено еWillе бидете ограничени на користење на две сметки и живеење под еден покрив, на ист начин како и пакетот Family Premium.

Spotify Duo стигна и до други земји од Латинска Америка. Според веб-страницата на компанијата, сега е достапна за Боливија, Костарика, Еквадор, Ел Салвадор, Гватемала, Хондурас, Мексико, Никарагва, Панама, Парагвај, Доминиканската Република и Уругвај. Земјите до нас се придружуваат на Чиле и Колумбија, кои имаат услуги од летото.

Цена

Планот изгледа вака:

  • Бесплатен пакет (вклучува рекламирање и не дозволува преземање на содржина).
  • Премиум пакет на S / 18,90 (без реклами, преземете до 2 уреди и само за еден корисник).
  • Премиум дуо пакет до S / 24,90 (без реклами, преземете до 2 уреди на сметка и се однесува на две лица на иста адреса)
  • Премиум Семејство пакет на S / 28,90 (без реклами, преземете до 2 уреди на сметка (вкупно 12) и до шест лица на иста адреса).