Stranded Sails е мирна игра за истражување и земјоделство – PAX West 2019

mario and sonic go the the olympics tokyo 2020

Ако сакате игри кои се тешки за истражување и земјоделство додека нема битки, можеби ќе ве интересира Заробени едра: Истражувач на проколнатите острови, дојдете на PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Pro, Windows (преку Steam, GOG и Humble) на крајот на октомври.

Нашето демо има можност да игра на PAX West многу лесно. Вие сте на брод на море, бродот се сруши и наместо да го сретнете вашиот врв што не е правилен во тој момент, слетате на брегот на непознат остров, државата и каде се наоѓаат вашите членови на екипажот не се познати.

Конечно брзо запознавате некој кој потоа ве учи за основите на земјоделството. Учите за семето и водата, потоа за алатите, потоа за материјалите и каде да ги најдете, како да го истражувате островот и така натаму.

Погледнете го трејлерот откриен за Sailed Sails: Explorer of the Cursed Islands

Морам да признаам дека ова не се сеќавам многу добро, затоа што наместо да играм игри – што се за истражување и откривање – барам помош само од персоналот кој ми кажува што да правам и каде да одам. За секој развивач кој го чита ова (знам дека може да има голем број од мене на Твитер, барем): Не го прави ова. Ако вашето демо не зборува сам, вашето демо не е подготвено за јавна потрошувачка.

Дури и да е така, не можам да бидам премногу груб кон нив. Таа игра изгледа забавно. Постојат линеарни приказни, неколку острови што треба да се истражуваат, а целосното објавување во октомври никој нема да ви каже што да правите цело време.

што мислиш? Дали сте заинтересирани за заробени едра? Известете ни подолу во коментарите или доведете ја дискусијата до нас Твитер или Фејсбук.

Препорака на уредникот:

  • GungHo испушти голем број на игри, вклучувајќи Puzzle & Dragons for Switch – PAX West 2019
  • Young Souls е игра која комбинира урбана фантазија и цртан филм сабота наутро убаво
  • Fold Apart е загатка игра за долги релации и се заснова на вистинска приказна
  • Нечуена е детективска игра каде што ги решавате злосторствата со слушање – PAX West 2019