StreamElements ја започнува услугата SE VideoDrop во живо

StreamElements meluncurkan layanan SE VideoDrop Live 1

Новата услуга SE VideoDrop Live ќе го олесни споделувањето филмови, видео игри и музички видеа истовремено на различни канали и платформи за стриминг.

StreamElements бара начини да се оди понатаму во пазарот со стриминг со промовирање на SE VideoDrop Live, услуга која ви овозможува истовремено да проследувате филмови, музички видеа и видео игри на повеќе канали и платформи за стриминг одеднаш. Идејата е одлична, а StreamElements се чини дека успеа да го стори тоа досега.

SE VideoDrop Live беше развиена за да се справи со дистрибуцијата на видео од далечина со софтвер базиран на облак. Оваа услуга во основа им овозможува на корисниците да проследуваат Twitch, YouTube Live, Facebook Game и друга содржина на платформер за стриминг, сите од едно единечно емитување. Неодамна, StreamElements распореди услуги во бета употреба на течни реклами и волшебници на брегот за да помогне во инаугурирањето на Волшебната војна на искрата од Меџик. Трејлерот за „War of Spark“ беше објавен истовремено на 22 канали во живо, во совршена синхронизација со официјалните откривања на PAX East.

StreamElements ја започнува услугата SE VideoDrop во живо
StreamElements нуди неколку опции за брендовите да помогнат да го искористат своето име таму.

Според соопштението за печатот за оваа услуга, „SE VideoDrop Live“ ги илустрира драстичните промени и подобрувања во работењето со влијателите на големи иницијативи чувствителни на време и на средства.Ова го елиминира ризичниот и комплициран напор за испраќање датотеки до секој индивидуален поток, надевајќи се дека тие правилно и рачно поставени и прикажани во точна големина, резолуција и локација на екранот, и прикажано во вистинско време во различни временски зони без случајно истекување или пропуштени прозорци.Затоа, StreamElements им овозможува на брендовите ефикасно да го користат опсегот, вредноста , а влијанието на живоверите е вонредно “.

Понатаму, Скот Кларк, SVP бренд партнерство со StreamElements изјави во своето соопштение за печатот дека „Брендовите бараат најефикасни начини за интеракција вистински и автентично со гледачите Милениум и GenZ. Оваа група поминува значително време на платформата во живо, што го прави совршен медиум за промоција на филмови, игри и музика. SE VideoDrop Live обезбедува возбудливо контролирано извршување и гради возбуда во животна средина што не е можно во други медиуми. “

Можете да дознаете повеќе за SE VideoDrop во живо со одење до официјалниот претставник веб-страница.