Street Fighter V: Прегледи за аркада издание

Street Fighter V: Ulasan Arcade Edition 1

Street Fighter V: Аркада издание 1 Преглед

Arcade Edition исто така ја започнува третата сезона од пост-стартот на Капком, со фаворити за навивачи Сакура, Сагат, Коди и Бланка, а новите борци Фалке и Г подготвени да се приклучат на списокот во текот на следните месеци.

Само Сакура е достапна да игра сега, но таа е немири за игра, со посебен потег со мулти-удар и една од задните приказни што е поинтересна од играчите.

Ако веќе имате основна игра, Arcade Edition е целосно бесплатно, достапно како ажурирање (масивно 21 GB) секој пат кога ќе го активирате PS4 или ќе влезете во Steam. Сепак, не се вклучени нови карактери – треба да ги купите со Fight Money или да купите Season Pass со готовина од реалниот свет.

Тоа се однесува и на дванаесетте постојни знаци на DLC, исто така. Секој што ќе го земе Street Fighter V за прв пат со Arcade Edition, ќе ги добие сите дванаесет, над редовите на 16 играчи кои беа лансирани со оригиналната игра.

Гледајќи како секој лик добива нов посебен потег на V-Trigger, а многумина добиваат и нов напад, има многу работи што фановите на серијата можат да ги пробаат. Подобрените вештини за вештина на Рју го прават уште поопасен во рацете на играчите кои се добри во предвидување на непријателските напади, М. Бисон го поврати својот познат напад на психо-дробилката, а зголемената брзина на Рашид го прави еден од најтешките ликови што ќе ги најдете на Интернет сега.

Ако сте посветени на еден посебен лик, сите нови V-предизвикувачи значат дека мора да научите како да се одбраните од нови напади – тој навистина се оживува во режимот преку Интернет, кој почнува да се чувствува малку застоен.