Tasker Vs Automate: детална споредба со добрите и лошите страни

Tasker Vs Automate: детална споредба со добрите и лошите страни

Кога правиме детална споредба на Tasker vs Automate, Tasker се чини дека е најефикасната опција од неколку причини.

Ајде да дознаеме повеќе за апликациите во дополнителниот дел. Исто така, да ги разгледаме добрите и лошите страни за подобро да ги разбереме.

Брзи факти за двете пред Tasker Vs Автоматска споредба

Задача Таа е најсигурна апликација за автоматизација за Android, но може да биде малку тешко за почетниците да се постават бидејќи е комплицирано. Извршените задачи главно се однесуваат на апликации, време, датум, локација, настан или додатоци на почетниот екран. Tasker е една од најпознатите користени апликации за Android што врши автоматизација врз основа на задачите предизвикани од состојбата.
Задача Ако сте наивен корисник и не знаете многу за неговата функционалност, тогаш сè што треба да направите е да проверите некои профили на Tasker и додатоци од трети лица.

Задавачот не е парче торта, бидејќи мора да се потрудите да го совладате. Иако Tasker има огромен потенцијал за задачи поврзани со автоматизација, тоа не е лесно. Мора да научите многу за правилно да го знаете неговиот механизам. Но, ако сте корисник, барате само неколку едноставни профили, тогаш сте подготвени да одите.

Оваа едноставна идеја значително ја зголемува контролата на вашиот уред со Android и неговата потенцијалност без потреба од корен или специјален почетен екран.

Поврзано: – 5 најдобри алтернативи на задачите за автоматизирање на задачи со Android

Задачата е навистина флексибилна во однос на неговата реална моќ да интегрира контексти и задачи според вашите потреби. Некои од автоматски задачи што ги извршува Tasker се:

Апликациите што се чувствителни на кодот за пристап се експлицитно дизајнирани за безбедност на децата

 • Случајната песна се репродуцира од вашата листа за репродукција откако ќе се разбудите
 • Функција текст-во-говор: прочитајте ја вашата СМС-порака или телефонскиот број
 • Променете ја вашата позадина или иконата дома секој ден.
 • Честа копија на датотеки во SD картичка.
 • Следете ја локацијата на вашиот телефон во случај на кражба.
 • Известување за роденден
 • Стартувајте музичка апликација кога слушалките се поврзани со вашиот телефон.
 • Прикажува скокачки прозорец кога ќе се испорача нова порака.

Автоматизирајте спроведување на задачи за автоматизација користејќи уникатен пристап – тоа е пристапот на табелата. Концептот е едноставен. Имате мрежа и вашата задача е да изберете различни основни блок на класа и да ги поврзете овие блокови на решетката. Исто така, можете да ги репозиционирате овие блокови по желба користејќи едноставен механизам за влечење и спуштање.
Автоматизирајте Исто така е можно да ги промените врските кога сакате. Севкупно, Automate се смета за една од најпознатите интерактивни и лесни за употреба алтернативи за задачи за задачи за автоматизација на Android.

Добрите и лошите страни на Прокер

Добрите

 • Високо прилагодлив: Задавачот има голем број предизвикувачи, акции и параметри што можат да се користат на многу начини. Покрај тоа, таа прифаќа скрипти да ги следат упатствата.
 • Создадете моќни апликации што можат да се менуваат: Tasker е способен да создаде кориснички апликации, продуктивно да ги заменува сите повеќе апликации со задачи што Tasker автоматски ги извршува. Најдобриот дел од ова е што е персонализиран и работи според вашите потреби.
 • Способност за менување на системскиот софтвер: Бидејќи има пристап до root, тој може да го смени системскиот софтвер, што сум сигурен дека ниту една друга апликација нема да може да ја направи.
 • Изнесете задачи како посебни апликации: Tasker ви овозможува да извезувате работни текови што сте ги дизајнирале како посебни апликации што можат да се споделуваат, па дури и да се чуваат во Google Play Store.
 • Одлична поддршка за додатоци: Tasker има одлична поддршка за додатоци за поврзување со хардвер што често вклучува инсталирање на одредени апликации. На пример, Tasker има додаток за smartwatch на Pebble. Можете да ги автоматизирате задачите користејќи го ова за паметниот часовник Pebble.

Купете само еднаш: откако ќе ја купите оваа апликација, нема да мора да трошите повторно, бидејќи нема прегледани апликации како такви.

Конс

 • Потребно е многу учење.
 • Tasker не нуди соодветна документација или упатства за неговите карактеристики. Бидејќи кривата на учење е висока, потребен ви е материјал за учење за да добиете јасна идеја за нејзините напредни карактеристики.
 • Страшен кориснички интерфејс.

Иако е неверојатно моќен, UI-те на Такер е збунувачки и нејасен со застарени карактеристики.

Добрите и лошите страни за автоматизирање

Добрите

 • Вклучува повеќе од 250 блока.
 • Одржува додаток за Tasker и locale.
 • Може да истрчате до 30 блока истовремено со помош на бесплатната верзија. Нема непријатности во функционалноста.
 • Многу поедноставно од Tasker и лесен за употреба.
 • Бидејќи се користат графикони, едноставно е да се визуелизира логиката и може инстинктивно да влечете и испуштите блокови.
 • Изнесете профили како икони од почетниот екран на фрлачот.

Конс

 • Автоматизацијата не може да гради интерактивни графички и преклопувања на дијалог-кутии. Затоа, не може да се создадат сопствени сцени.
 • Не можете да ги извезувате профилите како посебни апликации.

Пресуда

Иако и Tasker и Automate вршат слична задача, т.е. извршуваат задачи за автоматизација на уреди со Android, тие имаат свои предности и лошите страни. И двајцата изведуваат неверојатно изненадувачки во однос на перформансите, брзината и многу други фактори.

На крајот на краиштата, ваш избор е да одлучите и изберете оној што одговара на вашите потреби.