The Ultimate Dying Light 2 Wishlist

The Ultimate Dying Light 2 Wishlist

Минатиот месец, издавачката дејност „Текланд“ започна да бара совети и повратни информации од заедницата за да се подобри Dying Light 2 колку што е можно. Споделете развивачи a формулар за доставување преку Интернет иако можете да ја презентирате вашата листа на желби.

Интересно е што инвеститорот, исто така, побара можност за подобрување во првиот натпревар, што е можно да означува постојана поддршка. Логично е да се види како продолжението не се разликува многу од оригиналот во однос на основната игра. Затоа, следната листа на желби е многу заснована на подобрување на механизмот на првиот натпревар, отколку да сакате нешто сосема ново.

Последната борба на шефот е значајна

Замислете да одите низ искачувањето на пеколот за да стигнете до врвот на облакодер додека бегате од орда на зомби, само за последната борба со шефовите што трае помалку од една минута. Единствениот интензитет што Раис го понуди на крајот од првиот натпревар беше бараниот сет на копчиња. Не треба да ве замолуваат да го направите најдоброто оружје кога нема да ги користите. Секој што треба да помине низ таа ужасна битка, ќе знае зошто ова е на врвот на списокот со желби за Dying Light 2.

Филтрирајте го системот за инвентар

Ова е нешто што не само што се квалификува за списокот со желби на Dying Light 2, туку и за првиот натпревар. Факт е дека не постои начин да најдете нешто во вашиот инвентар. Бидејќи имате прилично неограничен простор, тоа само ја отежнува работата затоа што чувате повеќе предмети. Дури и пренесување на нешто од складирање е досадно. Плановите, табулаторот Занаети, имаат голем број на опции за филтрирање, но не и да ги сортираат според оштетување, елемент или вид на оружје.

Заштедете дополнителна муниција

Иако може да складира бесконечни количини оружје и предмети, постои ограничување на муниција. Dying Light 2 можеби исто така не сака да се потпирате на огнено оружје, но ова ви овозможува да заштедите дополнителни муниција. Ова не е нешто што ја уништува играта, туку нешто што треба да го додадете во вашата листа на желби.

Додадете обеми или двогледи

Постојат двогледи во првиот натпревар, но само како елементи за пребарување што мора да ги земете. Во истата категорија има еден вид визија, дури и не постои опсег за оружје. Листата на желби за Dying Light 2 е едноставна. Додадете двогледи кои можат да се користат за прегледи на области, барем снајперски пушки или и двете.

Зголемете ги куките на куките

Постојат сите видови на подобрувања во првиот натпревар за да ви помогне да преживеете против Undead. Чудно, нема ништо за кука-грип, што е несомнено суштински дел од игра. Во овој случај, Dying Light 2 може да има неколку подобрувања што можат да го намалат претоварувањето или да го зголемат растојанието.

Повеќе причини да излезете ноќе

Првиот натпревар ве поттикнува да спиете ноќе. Се разбира, можете да излезете да се соочите со предизвиците што возат адреналин, но нема друга причина да го направите тоа. Умирањето на светлината 2 може да го подобри ова со тоа што нуди повеќе плен и подароци во текот на ноќта. Листата на желби овде во основа додава предмети што зависат од времето, така што убивањето на Нестабилна смисла има повеќе, или отворање ноќни продавачи со ексклузивни понуди.

Донесете посебен сервер

Можно е Dying Light 2 да има посветен сервер заради тоа како проблемите со врската ја прекинуваат првата игра, која има подесувања за врсници. Не може да се потенцира колку се важни специјалните сервери за игри што се фокусираат на соработка на игра. Спуштањето средна игра само го уништува. Ова барање мора да биде на оџакот за списоци со желби.

Брани преживеана смисла

Едноставно смешно е што првиот натпревар го оневозможува Survivor Sense во тежок режим. Сè уште можете да видите непријатели, но не и интерактивни предмети. Речиси секоја просторија има многу контејнери, торби, полици и слично што треба да се отворат. Бидејќи тие се дел од животната средина, тешко е да се разликуваат. Dying Light 2 не треба да го ограничи Survivor Sense при поставување на повисоко ниво на тежина.

Имајте брзо патување

Оваа одлика е дискутабилна за вклучување во листата на желби. Dying Light 2 ќе има свет кој е четири пати поголем од првиот. Додека франшизата се врти околу паркур, има моменти кога не сакате да го преминете покривот за да стигнете до крајот на картата. Имањето на повеќе локации за брзо патување може да биде корисно.

Dying Light 2 е закажан за објавување за PlayStation 4, Xbox One и компјутер во пролетта 2020 година. Publishing Techland нема да објави конкретен датум на објавување сè додека сè не оди според очекувањата. Во меѓувреме, ако имате свој список со желби, споделете со инвеститорот.