THQ Nordic го стекна инвеститорот на Darksiders 3, Gunfire Games

THQ Nordic mengakuisisi pengembang Darksiders 3, Gunfire Games 1

Gunfire Games, студиото зад Darksiders 3, го стекна THQ Nordic.

Gunfire Games, основана во 2014 година од алумни развивачи од Vigil Games, е најпознат по својата работа на сериите Darksiders. Сега, со Darksiders 3 под неговиот појас, се чини THQ Nordic реши да го донесе студиото целосно под својот чадор.

Најавени преку официјално соопштение за медиуми утрово, Gunfire Games ќе стане 100% подружница на THQ Nordic. THQ Nordic и Gunfire Games прв пат се здружија во 2015 година, кога Gunfire им помогна на издавачите со Darksiders 2: Deathinitive Edition. Ова го испрати студиото напред да работи на Darksiders 3 во 2018 година, што се покажа како доста популарно продолжение на оваа серија.

THQ Nordic стекнува игри со огнено оружје
Инвеститорот на Darksiders 3, Gunfire Games го стекна THQ Nordic.

Всушност, во нашиот преглед на „3 Darksiders“, Ларин Бел пишува “,Darksiders 3 може да се препознае како Darksiders игра. Сепак, играта ќе има корист од преземање поголеми ризици во области каде што ќе избере да ја игра безбедно. Сепак, приказната за Фјури е онаа што вреди да се доживее, особено за старите обожаватели кои сакаат да видат како се одвива следното поглавје на четирите коњаници. „Иако не е без свои грешки, Gunfire Games прави солидна задача да го земе факелот и да ја донесе приказната напред.

Врз основа на информациите споделени во соопштението, се чини дека сите креативни и технички развивачи на игри на Gunfire Games 63 ќе направат скок на THQ Nordic и IP правата што ги поседува студиото. Стекнувањето нордиска THQ од Gunfire Games нема да промени ништо. Тимот ќе продолжи да работи на создавање нови и уникатни титули независно како што имаат во минатото.

Willе биде интересно да се види каде THQ Nordic и Gunfire Games го преземаат своето партнерство и ние сме многу возбудени кога можеме да видиме што ќе се случи следно за издавачите и студиата. За да дознаете повеќе за Игри со пукање, не заборавајте да ја посетите официјална веб-страница на студиото.