Total War: Warhammer 2 ќе му дозволи на вампирскиот брег повторно да ги воскресне мртвите на море

Total War: Warhammer 2 ќе му дозволи на вампирскиот брег повторно да ги воскресне мртвите на море

Вампир брегови, радувајте се: Креативно собрание поправи грешка во Total War: Warhammer II што ги спречува играчите да ги кренат луѓето до смрт додека се на море, а поправите сега може да се играат во филијалата на бета-игра. Печ се обраќа и до долг список на други проблеми, особено вклучувајќи го и лимитот што случајно беше ставен на бројот на режими што можете да ги извршите во исто време.

Од октомври, фракциите на вампирскиот брег не беа во можност да воскреснат кога се борат на море и мора да се вратат во копното за да го сторат тоа. Тоа ги прави нивните кампањи многу потешки отколку што треба да бидат – ефективно невозможни, во некои случаи. За среќа, не е како што треба да работи, а поправките треба да излезат во главната гранка пред да трае премногу долго.

Може да играте со подобрувањата што се применуваат сега, иако е во бета фаза. Како објаснет објавувањето во Форумот Total War, можете едноставно да кликнете со десното копче со десен клик на Total War: Warhammer II во вашата библиотека Steam и да изберете Properties, потоа кликнете на табулаторот Betas. Користете го паѓачкото мени за да изберете 8.3 и оставете ја играта да се ажурира.

Верзијата 8.3 го разгледува списокот на грешки и нерамнотежи, но има четири прашања со висок приоритет кои се главен приоритет. Откако проблемот умира во океанот, има и грешки кои го ограничуваат бројот на модови што можат да ги користат играчите, кои се фиксирани во оваа верзија. Други врвни проблеми што се поправени со бета закрпи се грешки кои ја ограничуваат фракцијата на АИ да регрутира една армија и грешки што предизвикуваат искуство да се пресмета неправилно при добивање нивоа за време на битката.

Креативното собрание препорачува започнување на нова кампања ако планирате да играте со бета верзија на печ, бидејќи оваа верзија вклучува последна рунда на паѓања што се појавуваат при користење на постара меморија на датотеки. Сепак, мора да се поправи кога ќе пристигне официјалната верзија во главната гранка.

Целосниот список на поправки на грешки и рамнотежа можете да го прочитате на официјалниот форум Total War.