TSM го освои Apex Legends EXP Invitational – Gratuite за апликации

Dot Esports

TSM донесе злато дома на церемонијата на инаугурацијата Врвот на легендата EXP покана во Минеаполис вчера, што се одржа на нивниот прв ден на лидерство по неколку жестоки натпревари на вториот ден од настанот за да се добие награден фонд од 30.000 американски долари.

Предавачи на ТСМ – Jordanордан „Репс“ Волф, Мек „Албралели“ Кензи Беквајт и Филип „Империјалхал“ – доминираа на првиот ден од настанот, собраа 30 убиства, втор најголем број, додека одржуваа просек на петтото место и заработуваа 62 поени за одржување тие се погоре.

Врвот на активната Легенда на Твитер

И покрај тоа што тој го бара вториот како @Sentinels за да го земе од нив, @TSM држи силни добивајќи ја титулата Шампион на поканите за шампиони #EXP Apex! ???? ????: @TSM ????: @TeamReciprocity ????: @Sentinels Ви благодарам многу на сите наши екипи кои ни се придружија и им честитаме на нашите победници!

Додека екипата се фокусираше на колење едни на други, со рекорд од 14 убиства, ТСМ имаше релативен резултат од 11. Но, формата на резултатот даде повеќе поени за високи пласмани, а ТСМ се фокусираше на врвната поставеност постојано, отколку на исплатата агресија.

Вториот ден беше напнат настан кога ТСМ се бореше да ја задржи својата врвна позиција во пласман, додека Сентинел скокна за 11 места на третото место. Стражарот истрча на прво место пропадна на крајот затоа што ТСМ остана мирна во последната рунда за да заврши на второто место, обезбедувајќи го своето првенство со удобно перото од пет поени. И покрај тоа што Сентинелс имаше втор 89 поени глупости, TSM докажа дека постојаноста ја надминува експлозијата на X Games.

Тимот Реципроцитет и Сентинелс беа вистинското изненадување на овој турнир, поразувајќи многу воспоставени тимови на патот до второто и третото место, соодветно. Реципрочен исто така има еден од двајцата контролни играчи на настанот, Ерик „Снип3даунд“ Врона, кој го освои златниот медал за Халос 5 на Игрите Аспен X 2016 година.

Новата легенда на втората сезона, Вотсон, доминираше на сцената заедно со Врајт и Патфиндер. Комбинацијата се покажа како главна мешавина на прекршувања, одбрана и алатка. Ова е една од композициите што ТСМ ја води за извонреден успех. Додека екипата повремено влегуваше во Лифлин, тројцата беа несомнено првиот избор за повеќето екипи.

Овогодишните Х игри го означија враќањето на еспорт по три години отсуство, а исто така се покажа како еден од првите големи офлајн турнири за Врв, релативно новоочекувано во сцената на естрада во борбениот ројал. Дојди само една недела после ФортнитМасивниот Светски куп, ЕА и Рефон Забава се надеваат дека ова е само почеток ВрвЛегенда во правењето.

Следниот голем настан за млади извоз ќе биде Врв Preseason Invitational во Краков, Полска од 13 до 15 септември.