TurboGrafx16 Mini нема да се продава во Шпанија. Ова може да се купи само во Велика Британија, Франција и Италија

TurboGrafx16 Mini tidak akan dijual di Spanyol. Ini hanya dapat dibeli di Inggris, Prancis dan Italia

Во ретро минијатурна конзола објавено и претстојно, една од работите што нè интересира најмногу е TurboGrafx16 Mini. Вчера тие завршија со потврда на сите игри што ќе бидат дел од неа, но денес најдовме приказна што нè изненади.

Како што можеме да прочитаме на EOL, Конами дистрибуираше соопштенија за печатот од Интернет Mini Grafx Mini PC Core, името конзола ќе го има во Европа, а во него може да видите прилично впечатлив факт што го покажува тоа нема да бидат дистрибуирани во Шпанија кога ќе започне следната година.

Секако, ние нема да бидеме единствените што се погодени од оваа одлука, затоа што во единствената европска земја која ќе може да ја добие оваа верзија на TurboGrafx Mini ќе биде на Велика Британија, Франција и Италија. Дури и така, вашата продажба ќе се случи преку Амазон, така што мора да ја повлечете секоја продавница од секоја од овие земји.

Барем ние ќе продолжиме да имаме избор да пристигнеме во нашиот дом на едноставен начин, дури и ако тоа не е готово Амазон Шпанија Тоа вели, ќе пристигне Grafx Mini PC Engine Core 19 март 2020 година со цена 109,99 € а во него можеме да играме 57 класици од TurboGrafx, од кои некои се локализирани на англиски, а други на јапонски.

Сподели TurboGrafx16 Mini нема да се продава во Шпанија. Ова може да се купи само во Велика Британија, Франција и Италија

Тема

  • Ретро игра
  • Други платформи