Twitch Streamer суспендиран за чудни причини откако го носев Cosplay-Chun-Li Cosplay

Twitch Streamer Ditangguhkan karena Alasan Aneh Setelah Mengenakan Cosplay Chun-Li

Забранет е стример на Твич за носење козметика на Street-Fighter, Чун-Ли. Тој е една од ретките високо профилирани панделки на Twitch да прифати привремена забрана од платформата за тоа што го носи, а некои сугерираат дека на Twitch можеби ќе треба повторно да ги погледне политиките за умереност.

На Твитер, ququco на Twitch streamer сподели слики од е-пошта на е-пошта што тој ги добил.Твич објасни дека бил забранет за „споделување или занимавање со сексуално сугестивни содржини или активности“. Quqco нема да може да тече три дена, се вели во е-поштата.

Quqco и многу негови бендови беа шокирани од забраната. „Јас сум целосно затворен“, напиша потокот во твит, „Не разбирам како ова е сексуално сугестивна содржина?“ Додека коспусот на Чун-Ли покажува малку бутово, голата кожа на нечии нозе не означува сексуална желба. Quqco, кој беше забранет порано кога носеше козметика Маи Ширануи, изјави за Котаку дека „Јас навистина купив една големина за да се осигурам дека јазот не е премногу голем“.

Откриени се многу обвинувања и фрустрации на социјалните медиуми. Едно од обвинувањата беше одлуката на Твич да забрани ленти како quqco и Streamer Fareeha, кој е забранет за носење спортска облека, е затоа што овие женски панделки се уништуваат. Во твитот објавен пред забраната, quqco го повика Твич да се откаже од „група тролови“ кои масовно ќе ги пријавуваат женските панделки, без разлика дали ги прекршиле правилата на Twitch за сексуална сугестивна содржина или не.

Под твитот „quqco“, некои исто така го обвинуваат Твич дека не ги изврши правилно правилата. „Може да испуштите мачка или да направите расистичка изјава и да бидете во ред“, рече корисникот на Твитер, Дерек Рампер, кој зборуваше за одлуката на Твич да не ја забрани Алинит, откако беше обвинет за злоупотреба на животни. „Мислам дека не се доследни“, рече Рампер. Еден корисник по име enен сподели слика во која се вели дека Алините не е забранета затоа што ги крши правилата на Твич за употреба на расни лосии и сексуално сугестивни содржини додека quqco беше забранет само за носење козмејл Чун-Ли.

Некои се чини дека сугерираат дека Twitch не треба да има правила за сексуално сугерирање на содржина или дека потоците како што е Амурант, кои ненамерно го трепкаат гледачот на поток, мора да престанат да штрајкуваат. Како и да е, групата сака Твич да ги применува овие правила рамномерно и да обезбеди повеќе информации за тоа што сексуално сугерира или не, така што тие повторно не ги кршат.

Извор: Мојот град (преку Дексерто)