[Update: Another 12] Поддршката на Google Pay доаѓа до уште 29 американски банки, кредитни унии и довери

[Update: Another 12] Dukungan Google Pay datang ke 29 bank AS lebih, serikat kredit, dan trust

Се чини скоро секој час, неколку нови мали банки во внатрешноста на САД добиваат поддршка за Google Pay. Повеќе од две илјади финансиски институции веќе работат со платформата за плаќање на Гугл, вклучувајќи ги сите големи имиња што би ги очекувале, но неодамна е додаден неколку помали стапки. За оние кои имаат сметка во една од банките наведени подолу, време е да славиме.

Комплетниот список на банки што се гледа од нашето последно ажурирање пред неколку недели е подолу:

 • Залив Атлантик ФКУ
 • Кантонска банка за соработка
 • Кредитна унија на Дау исток
 • Прва Федерална банка и доверба
 • Прв пионер ФКУ
 • Форт Ли ФКУ
 • Банка Хилсборо
 • CU заедница на реката Хадсон
 • Банка за повреди
 • Инсајт кредитен сојуз
 • КБР наследство ФКУ
 • Заедница на Лисабон ФКУ
 • Сојузна кредитна заедница Меридија
 • Штедилница Моргантон
 • Меѓусебен кредитен заем
 • Coxsackie Народна банка
 • Кредитни сојузи врз основа на луѓе
 • Pioneer Bank & Trust (SD)
 • Прва државна банка
 • Државна банка Вахо
 • Банка Вилијам Пен

Осум други финансиски институции се додадени во последниот ден:

 • Земјоделци и трговци банка и доверба (IA)
 • Банка на земјоделци и трговци (АР)
 • Банка Мејдленд (ОХ)
 • Прв член на кредитна унија (ГА)
 • Заедница на ФКУ
 • Кредитен сојуз на реката
 • Самит на Банката
 • Унија за кредитен образование

Кој сака банки? Ние сакаме банки! И, како што е јасно од 2.000 партнери собрани заедно за нивните напори за исплата, Google исто така има блиски односи со нив. И покрај тоа што ох, толку многу банки веќе го поддржуваат плаќањето, Google продолжува да додава повеќе, а најновите резултати вклучуваат десетина нови имиња:

 • Сина сојузна кредитна унија
 • Централна банка
 • Државна банка Дуранд
 • Земјоделци на Народна банка на Григсвил (ИЛ)
 • Field & Main Bancorp, Inc. (КЕ)
 • Банка на гранитни заедници
 • Државната банка на Justinастин
 • Кредитен сојуз на Заедницата на Matadors (CA)
 • Јужна банка и доверба (ГА)
 • Финансиска синхронизација
 • Union Bank (NC)
 • WebBank (UT)

Клиентите во овие банки можат да уживаат во удобно плаќање без контакт во продавница од Google Pay. Ако сè уште немате апликација, поради некоја причина, може да се преземе во продавницата за Play, или може да ја добиете најновата верзија на APK Mirror.

Google Pay: Плаќајте со вашиот мобилен телефон и испратете готовина