[Update: It’s official] Бесплатната апликација Amplifi Teleport Ubiquiti ви дозволува да шетате насекаде како да сте биле во безбедноста на вашиот дом

[Update: It's official] Aplikasi Amplifi Teleport gratis Ubiquiti memungkinkan Anda menjelajah ke mana saja seolah-olah Anda berada dalam keamanan rumah Anda

Дури и со шифрирање на HTTPS, користењето јавен Wi-Fi е чин на вера. Вие не знаете какви било злобни актери што се обидуваат да пристапат до вашите податоци, па дури и ако повеќето ваши врски се опседнати, некој сè уште може да ги разбере метаподатоците што не сакате да ги споделите. За да го надминете ова, можете да поставите ваш VPN. Постојат многу опции на располагање, но ако барате непречен начин за сурфање на мрежата како да сте дома, Amplifi може да биде начинот да го направите тоа. Компанијата штотуку објави бета верзија на апликацијата Телепорт која ви овозможува далечински на вашиот рутер Amplifi дома, останувајќи анонимен на другите мрежи.

Преновиот Wi-Fi Teleport рутер на Amplifi ја нуди истата основна функционалност, при што доставувате до домашната мрежа додека сте во движење. Апликацијата Teleport оди подалеку и создава VPN десно на вашиот уред, овозможувајќи ви да ја користите дури и кога користите мобилна врска. Покрај тоа што ќе ви помогнат да останете безбедни додека патувате, и двата начина ви овозможуваат да пристапите до „Нетфликс“, „Хулу“, КБС, итн. Вашиот Асли кога сте во странство.

[Update: It's official]  Бесплатната апликација Amplifi Teleport Ubiquiti ви дозволува да шетате насекаде како да сте биле во безбедноста на вашиот дом 1

[Update: It's official]  Бесплатната апликација Amplifi Teleport Ubiquiti ви дозволува да шетате насекаде како да сте биле во безбедноста на вашиот дом 2

За да поставите мрежа на вашиот Android уред, треба да направите код на вашиот домашен рутер што функционира како ракување и да го внесете кога ќе ја ставите првата апликација Teleport. Интерфејсот што го поздравувате потоа е прилично едноставен. Го покажува статусот на поврзување, брзината на преземање и преснимување и ви овозможува да го вклучите или исклучите VPN.

Оваа апликација сè уште е во развој, затоа не очекувајте таа да функционира совршено на првата слика. Ако имате рутер Amplifi, можете да ја преземете апликацијата од Play Store сега. И покрај тоа што е ран пристап, не треба да се регистрирате за бета верзија.

Се чини дека новата апликација Amplifi не е подготвена за јавно претставување. Набргу откако го објавивме овој напис, компанијата се префрли во не-јавна бета верзија. Сè уште можете да ја користите оваа врска за да побарате пристап до апликацијата, но имајте предвид дека Amplifi мора да го одобри секое барање. Ова може да биде и причината зошто некои наши коментатори истакнуваат дека не можат да ја поврзат апликацијата со нивниот рутер – може да бара и бета софтвер.

Ubiquiti Labs штотуку објави дека сите свои мрежни мрежни мрежни мрежни мрежи ќе добијат бесплатно ажурирање за да овозможат безбедна функционалност за пристап до VPN, потребна за функцијата Teleport. Оваа апликација сега е исто така официјална и достапна за сите корисници на Play Store.

Засилен Телепорт

Засилен Телепорт