[Update: More countries] Гугл нуди бесплатни домашни мини до еден клиенти во САД, Канада

[Update: More countries] Google menawarkan pelanggan Home Mini to One gratis di AS, Kanada

Куќата на минис се чини дека расте на дрвја за Google. Компанијата нема да ја изгуби можноста да ја понуди бесплатно со производи Pixel 2, Nest, на eBay или Google Express, или со претплата на Spotify Premium Family, а сега таа ја дава и на неколку клиенти на Google One.

Платените членови со пакети од повеќе од 2TB (т.е. оние кои плаќаат 10 долари / месечно и повеќе) почнуваат да добиваат е-пошта во која ќе ги известуваат за своите бесплатни артикли. Но, дури и ако не го добиете тоа, треба да ја посетите one.google.com и да ја проверите картичката за “Барај Google Mini Mini – со нас.” Артем ја добил картичката иако не добил е-пошта. Тој исто така може да го откупи слободниот корисник од Google Store.

[Update: More countries] Гугл нуди бесплатни домашни мини на еден клиенти во САД, Канада 1

[Update: More countries] Гугл нуди бесплатни домашни мини на еден клиенти во САД, Канада 2

Според одредбите, оваа понуда важи до 21 април за корисниците на Google US Store кои го активираа пакетот 2TB + One порано 4 март – така што нема смисла да се претплатите сега само за да добиете бесплатен корисник.

Ако сте една од седумтемина останати на оваа планета на кои не му е доделена бесплатна Google Home Mini и малку се изнервирате што оваа награда на Google One е само за САД, имаме добри вести за вас.

Корисниците на Google One во Канада неодамна добија известување дека сега можат да го откупат својот сопствен бесплатен Home Mini. Оние што ја добиваат е-поштата, треба да завршат до крајот на август до крајот на август и да го побараат своето бесплатно. Знаеме дека вашата Една сметка мора да биде креирана пред 6 август за да ги исполнува условите, но не видовме повеќе информации за можни барања за ниво на складирање.

Гугл никогаш не бил срамежлив за поврзување на корисниците со ефтин хардвер Home Mini (ако не е директно доставување на артиклите) и во последно време се чини дека компанијата ја прошири оваа Google One-промоција за да опфати повеќе земји.

Во текот на изминатите неколку дена добивме она што може да се опише само како збирка совети што доаѓаат од читателите во Велика Британија, ни кажува за бесплатната понуда „Home Mini“ што ја добиле за плаќање на сметка на Google One.

Додека наградата Home Home Mini претходно беше ограничена на корисници со повисок едностепен пакет, овој најнов бран во Велика Британија дури вклучи и најниско ниво од 100 GB, така што секој што плаќа за складирање мора да има воопшто квалификувани.

Со новиот Mini хардвер што се чини дека е во тек, дали Google само се обидува да навлезе во залихите на стариот уред? Можеби, но бесплатно е бесплатно, така што нема да бидеме пребирливи.

Набргу откако споделивме вести со вас за достапноста во Велика Британија, дознавме дека бесплатната понуда за домашен мини за корисниците на Гугл Ен се прошири и на корисниците во Италија.

Оваа промо се шири и, според членовите на тимот на Google One, сега е достапна во девет земји, покрај САД. Еве го списокот:

 • Франција
 • Јапонија
 • Шпански
 • Австралија
 • Германски
 • Кореја
 • Канада
 • Велика Британија
 • Италија
 • Ви благодарам:
 • Амир
 • Стив,
 • Тајлер,
 • Маркус,
 • Серхио,
 • Фил,
 • Малеко,
 • Адам,
 • Роберт,
 • Рајан,
 • Он
 • Tazue.
 • Кристијан,
 • во основа сите некогаш биле