[Video] Практична демонстрација на Galaxy S20 и нејзината револуционерна камера – Samsung Newsroom Латинска Америка

[Video] Практична демонстрација на Galaxy S20 и нејзината револуционерна камера - Samsung Newsroom Латинска Америка

Следната генерација уред дизајниран за нова генерација на корисници, Galaxy S20 е создаден за да ни овозможи да комуницираме и да се изразиме на вонредни нови начини.

Со рафиниран дизајн и нова конфигурација на фотоапаратите со висока резолуција што ги дава најдобрите во секоја слика и момент, најновиот предводник на Samsung навистина го смени начинот на кој го фаќаме и доживуваме светот околу нас. Прочитајте за повеќе информации за тоа како Samsung ги оптимизира уредите за нашиот тековен животен стил.

За корисниците да најдат паметен телефон што им одговара, Galaxy S20 е достапен во три модели: Galaxy 6,2 инчен S20, Galaxy S20 + 6,7 инчи и Galaxy S20 Ultra 6,9 инчи. Сите имаат тенки и лесни дизајни кои се опремени со најновите водечки производи на мобилните екрани Samsung: предниот екран на Infinity-O, со речиси невидлива рамка, Quad HD + Dynamic AMOLED 2X.

Екраните на Galaxy S20 и S20 + вклучуваат селфи-камера од 10 MP, додека S20 Ultra има леќи од 40 MP. Galaxy S20 Ultra исто така има моќно поставување на четири камери што ви овозможува да фотографирате и да снимате видеа со професионален квалитет.

Смартфонот е достапен во четири убави избори во боја, вклучително и Космички Греј (космички сив), Космички црн (космички црн), Облак сина (облак сина) и Облак розов (облак розов) .1 Инспириран од светлина, секој тон потенцира прекрасна мешавина метални и стаклени уреди.

Повеќе не треба да избирате помеѓу фотографии или видеа кога имате специјални моменти. Останете во моментот додека го снимате со фотографии и видеа истовремено благодарение на функцијата Galaxy S20 Single Capture

Начинот на кој работи е едноставен. Single Take ви овозможува да снимате до десет секунди видео со ултра широк / широк агол и да користите софистицирана вештачка интелигенција за да препорачате најразлични формати за да можете да изберете омилени снимки. Оваа функција користи повеќе фотоапарати истовремено за снимање до десет високо квалитетни фотографии и четири видео клипови, па дури сугерира и уредување и видеоефекти како што се сечење, директен фокус и временски период, за да ви помогне да изберете совршен удар.

Доживејте живот на 8К

Понекогаш, една сцена може да биде толку убава, инспиративна или симпатична што бара највисока можна резолуција за да се направи тоа фер. За време кога сите детали се важни, Galaxy S20 ви овозможува да снимате видеа во длабока резолуција од 8K.

Резолуцијата четири пати поголема од 4K и 16 пати поголема од FHD, 8K видео запишува содржина со реални детали. Беспрекорната резолуција во основа ја трансформира секоја рамка во слика со висока резолуција што корисникот може веднаш да ја зголеми и зачува како незаборавна фотографија.

Откако ќе ја снимите вашата содржина, вашиот паметен телефон го олеснува преносот на вашето видео на вашиот Samsung QLED 8K за да уживате во неспоредливо искуство со гледање. И бидејќи тие се компатибилни со многу големите брзини на мрежата 5G и стандардната латентност е многу мала, стриминг и качувањето 8К видеа преку Интернет е совршено.

1 Galaxy S20 е достапен во Cosmic Grey (Cosmic Grey), Cloud Blue (облак сина) и Cloud Pink (облак розов); Galaxy S20 + е достапен во Cosmic Grey (космички сив), Cloud Blue (облак сина) и Cosmic Black (космичка црна); Galaxy S20 Ultra е достапен во Cosmic Grey (космички сива) и Cosmic Black (космичка црна).
2 Потребна е врска со мрежата 5G.