Vivo U10 цена во Индија Почнувајќи од РС. 8.990, Прва продажба на 29 септември: Определување на настанот

Vivo U10 Price in India Starts at Rs. 8,990, First Sale on September 29: Event Highlights

Виво Настанот за лансирање U10 започна со компанијата Нипун Марија на сцената. Тој започна со повторување на Виво-патарина на индиската историја во текот на изминатите неколку години. Според Марија, сите уреди Виво кои се продаваат во Индија се направени во Индија. Компанијата ги проширува своите производствени капацитети во земјата со инвестирање РС. 7.500 курос. Марија исто така истакна дека сите центри за оперативни услуги Виво во земјава сега се во сопственост и работат од самата компанија за да понудат големо искуство.

Тогаш Марија беше поканета од Виво Шанкар на сцената да го образложи Vivo U10, неговиот нов паметен телефон. Според Шанкар, Vivo U10 прикажува екран Halo FullView HD + 6,35 инчи со сооднос на екранот до тело од 89 проценти. Телефонот, исто така, има дизајн од кривина од 2,5D со крива во стилот на капки вода на предната страна. Во однос на батериите. Vivo U10 има голема батерија од 5000 mAh со брза поддршка за полнење од 18W. Виво тврди дека батеријата ќе понуди 12 часа репродукција на YouTube или 7 часа PUBG игри со едно полнење.

Во однос на процесорите, Vivo U10 се напојува со Octa-core Qualcomm Snapdragon 665 SoC. Компанијата исто така вклучува неколку прилагодувања како Мулти-Турбо за да понуди големо корисничко искуство. Покрај тоа, овој телефон има поставување на задните три фотоапарати со главен стрелец од 13 мегапиксели. Другите две камери вклучуваат 8-мегапиксели супер широк агол стрелец и сензор за длабочина од 2 мегапиксели. Исто така, постои и селфи камера од 8 мегапиксели.

Шанкар исто така истакна дека Vivo U10 ќе поддржува Dark Mode низ целиот систем и е опремен со Ultra Game Mode. На крај, ќе има и сензор за задни отпечатоци. Овој телефон ќе биде понуден во Електрични сини и громови црни бои.

Марија потоа се врати на сцената за да ја објасни цената на новиот мобилен телефон. Vivo U10 ќе се продава преку Amazon.di и самите продавници VivoE во оваа земја. Vivo U10 цените во Индија започнуваат од РС. 8.990 за основни модели 3GB + 32 GB. Моделите од 3 GB + 64GB и 4GB + 64GB ќе се продаваат на Rs. 9.990 и РС. 10.990, соодветно. Првата продажба за Vivo U10 ќе се одржи на 29 септември. Купувачите на Vivo U10 имаат право на повеќе понуди за лансирање.

Ова е тоа. Заврши настанот за лансирање Vivo U10.