WhatApp за iOS додава бета поддршка за налепниците Memoji

WhatApp untuk iOS menambahkan dukungan beta untuk stiker Memoji 1

WhatsApp продолжува да прима карактеристики на двете главни достапни платформи. Откако влеговте во отклучувањето преку Face ID, сега вклучува ексклузивни функции на корисниците на iPhone по X: decal може да се прилагоди за Мемоџи.

Така рече WABetaInfo, која веќе има пристап до најновата бета верзија на достапната апликација, која се чини дека ја активирала оваа функција.

Меморија за WhatsApp: на iPhone по пошта

Нивното меморандум на Apple е втора генерација на анимирани лица произведени со Face ID, со повеќе човечки лица. Наместо директно примена на Apple лице, WhatsApp ќе го користи сами decal анимација, со која можеме да го промениме неговиот израз со нашите лица.

Гледаме дека интерфејсот за неговата употреба ќе биде многу сличен на оној што се наоѓа на decal моментално. Сепак, се чини дека не е оригиналниот Memoji на Apple што може да се испрати преку оваа апликација, туку само што интегрира WhatsApp, користејќи ја предната камера TrueDepth од најновиот модел.

Ова не е единствената промена во апликацијата, со која сега ќе се интегрира и пораката „WhatsApp од Фејсбук“ во нивното мени во нов правец од Фејсбук за да се напомене дека е сопствен производ.

тоа decal Memoji ќе биде достапен на iPhone со Apple Face ID: iPhone X, iPhone XS и XS Max, и iPhone XR, покрај предвидливиот нов iPhone, кој се очекува да пристигне на 10-ти септември.