WhatsApp, сменете го името на iPhone и пристигнуваат нови функции

WhatsApp, cambia su nombre en el iPhone y llegan nuevas funciones 1

WhatsApp, сменете го името на iPhone и пристигнуваат нови функции 1

Веќе го очекувавме тоа пред неколку недели и сега стана официјално: WhatsApp го менува своето име. Во верзија WhatsApp бета верзија за iPhone, на почетната страница на апликацијата има мала скрипта на дното со новото име на апликација „WhatsApp од Facebook“. Тоа сигурно не е промена на ерата за апликацијата, но тоа е важен сигнал: компанијата Menlo Park започна со обележување на територијата и за обележување на нејзините најважни апликации. Истото ќе се случи и со Инстаграм што ќе стане „Инстаграм на Фејсбук

Во моментот, промената на името се случи само бета верзија на WhatsApp за iPhone (број 2.19.90.23), но не исклучуваме дека наскоро ажурирањето ќе биде објавено и за официјалната верзија. Ова не е нова карактеристика што мора да ги помине тестовите, туку едноставно модификација на натписот. Во новата бета верзија на апликацијата за пораки, покрај промената на името, беше додадена и многу убава нова функција: Налепница Мемоџи вклучен на iPhone X, iPhone Xr и iPhone Xs.

WhatsApp за iPhone, поддршката за Memoji пристигнува

Поддршка за Мемоџи налепници, 3Д емотикони што можат да се создадат со предна камера на iPhone X, iPhone Xr и iPhone Xs, беше барање од корисниците, кои го чекаа веќе некое време. Во моментот, новата опција е достапна во бета верзијата: ако тестовите се успешни, ќе стигне до официјалната верзија за неколку недели.

Користете ги многу едноставно: белешките се достапни во мултимедијалната содржина во делот наречен „Memoji Stickers“. Со новите налепници, разговорите со WhatsApp ќе бидат позабавни и забавни.

Зошто WhatsApp за iPhone го менува своето име

Корисниците не треба да се грижат ,. Промена на името WhatsApp Не подразбира никаков вид модификација. Тоа е едноставна промена на текстот, функционалноста на апликацијата ќе остане иста, всушност, во наредните месеци тие ќе се подобрат и подобрат.

Одлуката доаѓа директно од компанијата „Менло Парк“ која сака да ја обележи територијата и да ги натера корисниците да разберат кој навистина ги развива апликациите. “Фејсбук WhatsApp “ Willе биде идентично со WhatsApp што отсекогаш сме користеле.

Додавањето на зборовите „од Фејсбук“ е веројатно првиот чекор кон обединување на „WhatsApp“, „Messenger“ и „Instagram Direct“, проект потврден од самиот Марк Цукерберг и во кој „Фејсбук“ веќе работи. Треба да се заврши за неколку години. Но, трите апликации нема да исчезнат: едноставно корисникот ќе може да ја користи апликацијата што претпочитаат да испраќаат пораки. На пример, ќе биде можно да одговорите на порака добиена на WhatsApp Instagram Direct.