WhatsApp ќе добие голема надградба што ви овозможува да користите иста сметка на сите платформи

WhatsApp akan mendapatkan peningkatan besar yang memungkinkan Anda menggunakan akun yang sama di seluruh platform

Голем протек откри дека Фејсбук работи на ново искуство во WhatsApp што ќе ви овозможи да користите иста сметка за повеќе телефони и да инсталирате вистинска самостојна апликација WhatsApp на неколку уреди, вклучувајќи iPad, Mac и Windows OC. Веќе можете да уживате во WhatsApp на вашиот компјутер, но не користете ја целосната апликација и им треба врска со главната апликација WhatsApp, која обично се наоѓа на мобилен телефон.

WhatsApp никогаш не била вистинска мулти-платформа апликација за разговор затоа што секогаш е поврзана со нечиј телефонски број, а не со сметка што може да се користи на сите уреди, без оглед на оперативниот систем. Но, оној што открива дека е запознаен со развојот на WhatsApp откри дека Фејсбук наскоро ќе се промени за да оди во мулти-платформа систем. Вака функционира, според WABetaInfo:

WhatsApp развива нов систем за да овозможи да се користи истата сметка на WhatsApp на повеќе уреди, во исто време!

Користење на нов мулти-платформа систем, тоа значи дека ќе можете да користите:

  • Вашата главна сметка WhatsApp на iPad (кога апликацијата ќе биде достапна) без да ја отстраните од вашиот iPhone.
  • Истата сметка на WhatsApp на уредите со iOS и Android.
  • WhatsApp на вашиот компјутер (без потреба од интернет конекција на вашиот мобилен телефон) ја користи UWP апликацијата (ова е една од причините зошто започнавте да ја развивате).
  • Очигледно ќе биде можно да се користи истата сметка на Виндоус Телефон (користејќи UWP) и WhatsApp за Windows (секогаш UWP верзијата).

Затоа, не е јасно кога ќе биде достапна мулти-платформата апликација WhatsApp. Лејкер исто така рече дека претстојното издание ќе го „зголеми енкрипцијата од крај до крај“, со оглед дека пораките сега мора да се синхронизираат во уреди. Фејсбук мора да најде начин да ги поврзе сите одделни случаи на WhatsApp на истата сметка.

AppleIMessage нуди и шифрирање од крај до крај преку уреди. Може да користите голем број iPhone-а, iPads-и и Mac-от на истата iMessage сметка, сè додека се автентицирате со истата Apple ID и ќе се согласите со секој од нив за iMessage употреба.

Лејкер истакна дека снимките од екранот кои истакнуваат нови функции не се достапни во овој момент.

Извор на слика: Мартин Мејснер / АП / Штурсток