WhatsApp e Instagram ќе додаде Фејсбук на нивното име

WhatsApp e Instagram akan menambah Facebook untuk nama mereka 1

Се игра Фејсбук: ќе го додадете вашето име на Instagram и whatsapp. Во потег што е секако ризичен, Фејсбук објави дека ќе додаде свое име во WhatsApp и Instagram за да го направи вашиот бренд подобро познат, што може да биде проблем со оглед на најновите скандали за приватност.

Додека некој кој е свесен за технологија знае дека е Instagram и Facebook на WhatsApp, повеќето не. Па, па никој не се сомнева, Фејсбук додајте свое име во WhatsApp и Instagram на крајот стана како „Инстаграм од Фејсбук“ (Инстаграм од Фејсбук) и „Whatsapp од Фејсбук“ (WhatsApp од Фејсбук).

Информациите први ги обезбеди Информациите, а подоцна ги потврди и Фејсбук, така што нема враќање назад и ќе го видиме неговото име Фејсбук веднаш до оваа апликација. Овој аспект може да донесе негативни конотации кон луѓето кои можеби не им веруваат на социјалните мрежи толку многу што во неодамнешното минато биле вклучени во сите видови на скандали поврзани со приватноста.

Овие наслови ќе ги видиме во име на двете апликации на App Store и Google Play, но засега нема да се појават во двете.

Сакаме да бидеме појасни за производите и услугите што се дел од Фејсбук“, Рече портпаролот на социјалните мрежи за„ Информациите “. Како што коментиравме во друга прилика, Фејсбук има намера да ја обедини апликацијата со споделување функции меѓу нив, но овој вид на промена е исто така можна.

Ова е промена што нема да влијае на работењето на апликацијата, барем засега, и која има за цел само да обезбеди поголема видливост на најголемите брендови кои можат да бидат корисни од одредени аспекти, но негативни кај другите.