WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram ќе се спојат во една апликација во 2020 година

WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram ќе се спојат во една апликација во 2020 година

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Според идејата на Марк Закерберг, трите апликации WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram ќе го делат истиот систем за пораки. Тие ќе останат независни апликации, но ќе имаат заедничка можност за размена на пораки помеѓу сите корисници

WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram ќе се спојат во една апликација во 2020 година

Во плановите накомпанија и страшниот Марк е за почеток на процес на кастинг никогаш не видел до сега.

WhatsApp, Facebook Messenger и Instagram ќе го спојат својот систем за пораки во една платформа дури и ако апликациите секогаш ќе останат независни. Операцијата е сè уште во фаза на прелиминарна студија, но со оглед на минатото, Марк би можел да го забрза процесот на интеграција, закажан за следната година и да го инаугурира веќе во 2019 година.

Системот за спојување би донел милиони корисници како мираз интегрирајте и разменувате пораки на единствена платформа користењето на апликациите како независни со споделување само на платформата за пораки што им нуди можност на корисниците кои користат различни платформи слободно да разменуваат пораки.

Инфраструктурата ќе дојде унифициран овозможување на криптирање од крај до крај, во моментов присутни само на WhatsApp, и што може да доведе до зачувување на разговорот исклучиво на уредот и не на серверите на Фејсбук, само за да остане верен на криптирањето на пораките.

Тоа сигурно би било епохална промена, и иако изјавите на Цукерберг отсекогаш биле да ги оставиме набавените апликации одделно независни, по години, можевме да присуствуваме наделумна интеграција барем на системот за пораки, кои би можеле да имаат милиони корисници кои разменуваат пораки и кои очигледно би можеле да донесат збирки со вртоглавица.

Е видиме како компанијата има намера да ги обедини различните разговори, каде да ги спаси, разни архиви за управување и спојување и очигледно да понуди можност за спаси ги на облакот.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!