WhatsApp news: Канцелариски досиеја можат да се испраќаат и примаат

whatsapp-for-ipad

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Користењето WhatsApp наместо е-пошта за испраќање и примање канцелариски датотеки е конечно можно. WhatsApp ги поддржува сите Office датотеки (.doc, .docx, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx, .csv).

WhatsApp има за цел да ги замени е-поштата во размена на документи: сега ги поддржува сите датотеки на Microsoft Office при испраќање и примање

WhatsApp воведува поддршка за испраќање канцелариски документи на Android и iOS

Тие доаѓаат многу големи вести за WhatsApp на Android и iOS: како што се шпекулира неколку дена, програмата конечно го претстави целосна поддршка за сите испраќање и примање датотеки на Microsoft Office.

Ова значи дека од денес можете испраќајте и примајте канцелариски датотеки преку WhatsApp на Android и iOS на исклучително брз, едноставен и непосреден начин. Неколку кликања и ќе биде можно да се испраќаат и разменуваат канцелариски датотеки преку WhatsApp со кого сакате. Според мое мислење, многу корисна функција, која ќе ви овозможи да користите WhatsApp наместо е-пошта, за размена на документи од кој било вид.

WhatsApp сега може да испраќа канцелариски документи

Покрај тоа поддршка за PDF-датотеки, претставен пред неколку недели, затоа доаѓа многу добредојдена новина WhatsApp, кој сега, исто така, целосно ги поддржува сите видови канцелариски датотеки.

Како што се очекуваше, од денес ќе може да се испраќаат датотеки Word, Excel и Power Point, дури и во понови формати, без претходно да ги претворите во PDF, со што апликацијата за пораки ќе стане многу пофлексибилна и функционална. На овој начин, според тоа, Whatsapp има за цел да стане замена за е-пошта за размена на датотеки од Канцеларија дури и побрзо, брзо и веднаш.

WhatsApp воведува испраќање на сите датотеки во Office формат (.doc, .docx, .ppt, .pptx, .xls, .xlsx,. Csv).

До сега тоа беше можно испратете канцелариски документи во разговори, но апликацијата за инстант пораки автоматски ги претвори во PDFсо што се оневозможува примателот да го модифицира. Сепак, со новото ажурирање ќе биде можно закачите канцелариски документи чување на нивниот оригинален формат.

Потсетете се дека е можно да се испраќаат документи присутни не само во меморијата на уредот, туку и на присутните и зачуваните на главните услуги за надворешен облак, како што се iCloud, Dropbox, Drive итн..

Во овој момент, мислам дека навистина недостасува непосредно пред WhatsApp, исто така, да го претстави можност за испраќање на кој било вид датотека.

Новата можност за испраќање на WhatsApp е овозможено преку најновата верзија на апликацијата, достапна во формат АПК за Android на официјалната веб-страница, додека на iOS ќе биде доволно да се провери достапноста на ажурирања на App Store.

За момент ќе биде можно да се испраќаат документи само преку апликациите за Android и iOS додека WhatsApp Web ќе ја добие оваа функционалност подоцна.

Па, што мислите за оваа новина што ја воведе WhatsApp? Веќе сте го користеле тоа? Дали ви е удобно или дали е доволно за да можете да испраќате фотографии и видеа?

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!