Willе бидете изненадени од овие 10 трикови на TikTok за правење смешни видеа

Te sorprenderán estos 10 trucos de TikTok para crear vídeos divertidos

Ја започнавте ли кариерата во „TikTok“? Па, сигурно откривте дека тоа е социјална мрежа полна со ресурси. Од една страна има сите технички аспекти на видеото и неговите парчиња, кои нудат скоро неограничена креативна слобода. И од друга страна, сите дополнителни детали, како што се музика, звучни ефекти или можноста за повторна употреба на објавена содржина. Значи, не се замарате, ние го направивме овој список со 10 трикови за да ви помогнеме да управувате со TikTok како професионалец. Особено ако, засега, го преземете првиот чекор. Колку од нив знаете?

Применувајте го автоматскиот ефект

Постои вирално видео TikTok кое го привлече вниманието на сите во изминатите неколку месеци. Која е местото каде што баба протестирала затоа што ќофтињата би биле запалени. Но, смешна работа не е ситуацијата, туку звучните ефекти како автотун. Елемент што целосно го менува значењето на видеото и го прави позабавен и луд. Да, ова е стандардно за TikTok и само треба да знаете како да го спроведете.

автоотуна

Снимете го вашето видео како и обично. Откако ќе завршите, кликнете на ознаката за проверка надесно од копчето за снимање за да пристапите до конечните поставки. На овој нов екран каде што се појавува иконата за звучен ефект, веднаш над десната страна. Со кликнување на неа, ќе се прикаже панелот за ефекти за промена на аудио во текот на видеото. Автонскиот ефект се нарекува Вирато, затоа кликнете за да ја преземете веднаш и применете ја. Со ова, ќе ги добиете резултатите пред да го објавите видеото и да видите како изгледа. Но, бидете внимателни, тоа не е единствениот ефект, иако е модерен.

Создадете видео за реакција

Во TikTok има режим кога се прави видео за реакција. Во основа е да го гледате оригиналното видео и да се покажете како реагираат на страна. Со ова, можете да создадете секакви ситуации, како реакција, така и хумор. Но, мора да знаете како да го направите тоа, се разбира.

реакција

Едноставно е: само кликнете на копчето за споделување (што е во десната стрелка). Ова ќе прикаже неколку опции, од кои мора да изберете една Дуо. На овој начин можете да снимате сопствено видео лево од оригиналот. Започнете со снимање така што таа исто така се игра во оригиналното видео и имате упатство за реакција. И тоа е тоа. Кога ќе објавите, ќе го сторите тоа со колаж од две видеа.

Снимајте со слободна рака

Многу видеа на TikTok бараат производство. И, ако немате некој да ви помогне, Мора да бидете своја камера. Нешто што го прави доста тешко ако не и за функцијата без раце. Господар да ја направи вашата содржина професионална.

без раце

Пред да започнете со снимање, треба само да го притиснете тајмерот (најниската икона од сè што се појавува во горниот десен агол). Тука ќе ви бидат дадени две опции: Одбројување од 3 или 10 секунди. Она што е интересно е, после тоа време да го изберете снимката, веднаш ќе започне. Значи, не треба да притиснете копче за да започнете со снимање и ќе бидете подготвени или подготвени да дејствувате.

Зачувај ефект

Од време на време има мода, трендови или видеа кои имаат специјални ефекти што ве фасцинираат или плени. Нормално е. TikTok се заснова на тоа, а всушност нуди можност вие или самите да го користите тој ефект само со кликнување на тоа. Но, што ако го немате оригиналното видео? Па, можете да го зачувате овој ефект како омилен за употреба кога сакате.

Ако го земете од друго видео, треба само да кликнете на името на ефектот што се појавува на левата страна на екранот, само на името на видеото што го гледате. Ова ќе ве однесе до екранот за главни ефекти, каде што можете да видите други видеа на TikTok од луѓе што ги користат. Тука можете да кликнете на копчето Додадете во омилени Секогаш да го има.

заштеди ефект

Можете исто така да започнете со снимање на свој TikTok од почеток и да кликнете на полето од лево. Ова го прикажува достапното мени за ефекти. Тие се собираат по категорија, за да можете да се движите низ ова мени. Кликнете на еден од нив за да ја преземете и примените. Но, она што е интересно е што кликнете на еден од нив за да го обележите и потоа кликнете на иконата со знаме што се појавува на левата страна на екранот. Ова ќе ве однесе таму омилено мени (со иста икона во категоријата ефекти) да ја имате секогаш и да не губите време во потрага по неа.

Создадете видеа со ознаки што се појавуваат и исчезнуваат

Ова е уште еден тренд на TikTok што можете да го гледате од време на време. Видеа каде етикети или ознаки се појавуваат во одредени периоди и места во нив. Тие се истакнуваат дали се навикнати на ритамот на музиката, или ако се пуштаат со публиката. Но, како се прави ова?

етикета

Треба само да подготвите видео пред малку. Тоа е, направете ја кореографијата и точката каде ќе се појави мал белег. Не грижете се да го направите совршен, можете да ја прилагодите позицијата на плакатот по снимањето. Откако ќе снимате, треба само да ја притиснете проверката надесно од копчето за снимање за да преминете на ефектот на пост-продукција. Еве, кликнете на текстот и напишете еден од постерите. Не заборавајте да кликнете на А во полето за да му го дадете форматот на постер. Се разбира, можете да ја дадете бојата што ја сакате. Откако ќе се создаде постерот, кликнете и изберете опција Поставете времетраење. Со ова, можете да го поставите во кој било дел од видеото што сакате да се појави само со движење на копче. Потоа, на дното можете да изберете момент кога се појавува и каде исчезнува. И тоа е сè Повторете го ова онолку постери колку што сакате да се појавите.

Како да направите совршен филм

Во TikTok можете да ја примените магијата на кино. Парчиња и изданија предизвикуваат раскажување на сите типови приказни и создавање трикови од сите типови. Се разбира, понекогаш мора да го мерите времето многу добро или да ја испланирате секоја изведба на милиметри. Иако, ако знаете како да уредувате содржина Секогаш можете да ги подобрите вашите резултати во пост-продукцијата.

уредување на видео

Сè што треба да направите е да ги забележите различните парчиња без да се грижите премногу. Тоа е, барате поглед за да изгледате добро. И, откако ќе завршите со уредувањето, и веднаш пред објавувањето, можете да кликнете на копчето Прилагодете ги видео клиповите, што е над звучниот ефект во горниот десен агол. Овде можете да ја намалите должината на различните видео снимки за да ги прилагодите и сè добро синхронизира.

Како да ги зачувате податоците за Интернет

Зошто TikTok испраќа видеа толку брзо? Бидејќи прво ја вчитува содржината и ја подготвува кога ќе ја внесете апликацијата. Единствениот проблем е што ако поминете денови со гледање на оваа содржина, можно е решете ги со податоците за вашето ниво на Интернет. Но, постои и решение.

зачувајте ги податоците за Интернет

Поминете низ табулаторот за профили, што ми вели, и кликнете на точките во горниот десен агол. Тука можете да го пронајдете менито Поставки. Внатре е список на опции помеѓу Заштеда на податоци. Кога оваа функција е активирана, видеото ќе се вчита со помала резолуција. Односно, апликацијата ќе презема видеа со полош графички квалитет, но со помала потрошувачка на податоци. Ова е најдобрата опција ако ја злоупотребувате оваа апликација долго време.

Како да користите сопствен аудио во видео

Една од најсмешните точки на TikTok е да може да се користат ресурси од други оригинални видеа. Вашиот аудио или неговиот ефект. Сепак, тоа не значи дека не можете да го користите своето. Било да е тоа музика, смешни звучни записи или што и да е друга работа што ја чувате на вашиот мобилен телефон. Така можете да го сторите тоа.

користете аудио сами

Кога снимате видео на TikTok, сè што треба да направите е да кликнете на копчето Sound во горниот центар на екранот. Ова ќе ве однесе до вообичаеното мени за апликација за музика и поздравување. Сепак, она што нè интересира е да кликнеме во горниот десен агол на јазичето Мојот глас. Овде можете да изберете која било аудио трака што сте ја зачувале на вашиот мобилен телефон. И оттаму, можете да ги снимате вашите видеа со тоа што ќе направите lipync или како сакате.

Споделете GIF TikTok

Предноста на TikTok е што не е затворена социјална мрежа. Содржината што ја гледаме и што ја произведуваме во неа може да се испраќа и споделува слободно преку други платформи Instagram или WhatsApp. Дури нуди неколку опции кога го направите ова, како што се создавање GIF-а или анимации. Многу корисно за украсување или разговор со WhatsApp, на пример.

споделете го GIF од типот TikTok

Сè што треба да направите е да кликнете на иконата со стрелка за да споделите содржина. Во менито со опции што се појавува, мора да изберете опција GIF. Ова ве одведува на нов екран за да изберете должина или сцена во видеото на TikTok што сакате да го споделите. Иако можете да го изберете целото видео, ако сакате. Кога ќе завршите некоја акција, апликацијата ќе создаде содржина и ќе ви овозможи да изберете други апликации што сакате да ги испратите на: WhatsApp, Instagram, e-mail, итн.

Отстранете ја водителката од TikTok

Не дека е многу вознемирувачко, но може и да исчезне. Се повикуваме на зборот TikTok кој се појавува во долниот агол на секое видео направено со оваа апликација. Секогаш е таму кога видеото се споделува со други апликации, но има неколку начини да се ослободите.

Отстранете ја водителката од TikTok

Можете да го направите ова преку веб страна да ја завршите целата работа без да преземате ништо на вашиот мобилен телефон. Само споделете го видеото на TikTok и кликнете на опцијата Копирај врска. Со оваа врска, ја отвораме страницата ssstiktok.com и еве ја залепуваме адресата во видеото. Потоа ја избираме опцијата без воден жиг (без воден печат) и почекаме неколку секунди за мрежата да ја работи својата магија. После тоа, можеме да го преземеме модифицираното видео без овој знак.

Можете исто така да го добиете овој резултат друга апликација. Бесплатно е, достапно на Google Play Store. Откако ќе го инсталирате на вашиот Android телефон, треба само да го преземете видеото од TikTok со кликнување на копчето за споделување и избирање на оваа опција во менито. Потоа отворете ја апликацијата за да го отстраните воден жиг и да поставите видео што сте го презеле од TikTok. Кога ќе го притиснете копчето Избриши воден жиг, апликацијата се справува со остатокот и прави видео што крие или отстранува лого на TikTok. И тоа е сè

Зачленете се за да добиете најнови технолошки новости во вашето поштенско сандаче. Willе ви испратиме по една е-пошта на ден со резиме на наслови, трикови, споредби, прегледи објавени на нашата веб-страница.

Услуги понудени од Mailchimp

# optinforms-form5-name-поле {приказ: ниту еден;}

Други вести за … Тик Ток