Wonder Boy ја враќа анализата на ремикс: сонувајќи, сонувајќи … Не успеав да лизгам

Wonder Boy Returns Remix analysis: dreaming, dreaming ... Aku gagal berseluncur

Блудник Ова е една од многуте игри од моето детство што се сеќавам со насмевка. Иако навистина почнав да го сакам тоа во следното поглавје во 1987 година, кога тој усвои основна механика РПГ, авантурата каде што главниот лик може да го контролира скејтбордот, има шарм.

Проблемот е во тоа што има сеќавања кои имаат тенденција да се зголемат и во овој случај не може да се каже дека класиците од 1986 година многу добро го доживеале времето. Ниту преку последното ажурирање, Чудо момче го враќа ремиксот, кој дебитираше на Nintendo Switch пред неколку месеци и пристигна на 8 август за PS4 и Steam. Но се разбира Треба да се сетам на овој класик.

Чудо од момче, пионер на бескрајни тркачи

Чудо момче го враќа ремиксот

Се сеќавам дека во неговото време тој дојде да се спореди Супер Марио Брос., и навистина е така тие немаат многу заедничко освен што скокаат двајцата протагонисти. Класичното студио Вестон во 1986 година беше повеќе обележано со протокот на неговиот протагонист, особено кога се качи на скејтбордот, бидејќи под маската не можеше да запре. Пред сè, тоа е платформата што се бара да се изврши за да се заврши фазата во минималното време.

Контролата е покомплексна од легендарната приказна за Нинтендо, да, повеќе од било што друго заради тенденцијата да се лизне што ја прави задачата за пресметување на одредени скокови премногу тешка, предизвикувајќи повеќе од еднаш гневот да види како не реагира соодветно, да се обиде да скокне преку работ.

Несовршеноста е сè уште во ремиксот на Wonder Boy Returns, така што само апсолутните fansубители на оригиналната 1986 година можат да му простат. И, всушност, повеќе станува збор за метал и боја без зголемување на тежината во сите работи што се однесуваат на игра и неговиот механизам, каде што ќе ја видиме новитетот во лицето на нападот, да можеме копче за оптоварување да испушти поголема секира (или бумеранг), како да е митот за oeо и Мек.

Благодарение на овој напад можеме да уништиме карпи, пречки кои постојат во која било фаза, а бројот на истрели во секунда се зголеми на три, што го прави полесен од оригиналот. И сè уште постои тврда коска да пукне во одредени делови, особено кога има празни скокови со слаба облачност или други мобилни платформи.

Скокот, всушност, е дел од грешката, бидејќи не е полиран правилно и за долги скокови што треба да се направат на трка, задача што може да ни даде повеќе од главоболка за тенденции во уметничко лизгање.

Враќа ремиксот сè уште не е зачудувачки

Чудо момче го враќа ремиксот

Со ова Чудо момче го враќа ремиксот Ова е веќе втор обид, по Wonder Boy Returns од 2016 година, да се обидеме да го ажурираме класичниот 1986. Сепак, подобрувањата поврзани со враќањето од пред три години не се толку очигледни, затоа што да почнам да реплицирам делови од истата табела во боја толку живописно, лично, немам сакај го воопшто.

Проблем? Тоа фазите на дизајнирање остануваат целосно линеарни и повторувачките пеги на механиката што го покажуваат неговото најлошо лице во конфронтација со последниот шеф: точно исто, освен промена на главата. И што е најважно, сè е прилично лесно. Штета

Сега, да, ги имаме ТомТом и неговата девојка Тања од самиот почеток, со мала разлика меѓу двете (Тања го фрла клиентот, бидејќи напредуваме неколку параграфи назад, кој се враќа кај неговиот сопственик и вози електричен скутер). Покрај тоа, продолжуваме со можност за избор на фаза кога ќе ја надминеме, освен Режим „Еден монета“, каде што не можеме да продолжиме и ќе зависи од животот даден за нас.

Многу чудно, затоа што интересот за продолжување со игра се намалува со иста стапка како и животниот бар (кој мора постојано да се надополнува со берење овошје) заради овие несовршености и постојано чувство дежа ву.

Ние, исто така, не се залажуваме: иако играта што ја започна оваа приказна беше уредувана од СЕГА, Никогаш не е најдобриот превоз, сè уште има многу loveубов што ја имаме. Затоа, не може многу да се стори за тоа.

Мислење на ВидаЕкстра

Накратко има сеќавања дека е подобро да ги оставиме такви какви што се затоа што ако се запаметат, шансите се нашата перцепција за нив да се влоши. И со Чудо момче го враќа ремиксот Се случи токму така, да се биде многу лош во споредба со другите враќања од оваа митска приказна.

Чудо момче го враќа ремиксот

Чудо момче го враќа ремиксот

Платформата

Мултиплеер

Инвеститорот

Компанија

Лансира

Цена

Nintendo Switch, Steam и PS4 (анализирана верзија)
Не
ЦФК
ЦФК
23 мај 2019 година (Nintendo Switch) | 8 август 2019 година (PS4 и Steam)
9,99 евра (eShop) | 9,99 евра (ПСН) | 8,99 евра (пареа)

Најдобар

  • Враќање на сагата за 80 митови
  • Ажурираниот дел од графиката не е премногу лош

Најлошото

  • Фазите на грев во дизајнот се премногу повторливи
  • Сите газди се исти
  • Побарувањата се во контрола и тоа изгледа застарено