WoW Classic сега е жив, па Blizzard го слави со тост

WoW Classic sekarang hidup, jadi Blizzard merayakannya dengan bersulang

Серверите на WoW Classic сега се во живо и Blizzard слави со специјална видео-скара за 15 години World of Warcraft.

Она што е старо е ново во светот на Близард и поточно во светот … Warcraft. Издавачот поднесе голем прекинувач во понеделникот попладне и серверот World of Warcraft Classic сега е во живо. Тоа значи дека има многу работи за славење и Блибард ја започна забавата со специјалното видео посветено на доминацијата на 15-годишната ММО.

Како што можете да замислите, ова видео слави многу за тоа што се случи во изминатите 15 години. Тоа вклучува напади кои траат со часови, незаборавни шефови и тековни борби меѓу Алијансата и ордата. Исто така, има некои упатувања на некои од најголемите моменти на WoW да ја надмине поп културата, како што е големата легенда Лерој enенкинс.

WoW Classic ќе биде многу различно место од World of Warcraft, денес, особено од очигледна причина што класичните игри се малку од понудата „брадавица и сите“. Запомнете дека Blizzard го провери целиот список на карактеристики пред неколку месеци и го објави како список No Bug, што укажува на тоа дека некои од многуте модерни карактеристики што може да бидат прифатени од играчите WoW денес нема да бидат присутни во Classic WoW. Ова вклучува неколку UI-одлики, хитбокс и проблеми со рамнотежата. WoW Classic е она што е, добро или лошо.

Shacknews, исто така, има голема желба да се потсети, затоа останете предупредување наредните неколку дена затоа што нудиме неколку упатства кои ќе ви помогнат да започнете. Исто така, имаме жител на суперфан во форма на видео продуцент Грег Бурк и додека неговиот распоред го тера да произведува содржина за PAX West оваа недела, тој ќе скокне во WoW Classic веднаш штом ќе може и ќе размисли за неговиот ум. Зачувајте го на Shacknews и не заборавајте да исцрпите сè што треба да знаете.

Ози играше видео игри откако го зема својот прв контролер на НЕС на 5-годишна возраст. Оттогаш, тој играше игри, оставајќи само кратко за време на неговиот колеџ години. Но, тој беше повлечен назад, откако минуваше години во кругот на ОК за THQ и Активизија, поминувајќи го поголемиот дел од своето време помагајќи да се наметне серијата на гитара херој на својот врв. Ози стана огромен обожавател на платформери, игри за загатки, стрелците и RPG, само за да именува неколку жанрови, но тој исто така е многу глупав за ништо со добар и убедлив наратив зад тоа. Бидејќи што е видео игра ако не можете да уживате во добра приказна со свеж кока-кора?