WoW Classic: Blizzard е принуден да го зголеми капацитетот на серверот

Leak

Како што знаете, на 26 август, Блибард ја објави ’класичната’ верзија на World of Warcraft, која имаше извонреден успех! (Нешто што сите очекуваат … освен студиото.) Успехот беше толку голем што откако се отвори серверот, никој не може да влезе во игра без да помине низ долга редица на екранот за најавување.

Уште повеќе, има толку многу играчи на секој сервер што дури и да примате или испраќате потраги, треба да почекате во џиновска редица!Со извонредниот успех на World of Warcraft Classic, Blizzard е принуден да го зголеми капацитетот на серверот!

Затоа, заради сето ова, Blizzard реши да издаде голем број ажурирања и подобрувања, со главна цел да го зголеми капацитетот на серверот Classic.

За да ја почувствувам сериозноста на сето ова, имам пријатели кои се најавуваат од далечина преку нивните мобилни телефони. Да си одите дома и да започнете да играте без да се справувате со линии. Пред оваа корекција, можно е и можеби дури и барем 2 или 3 часа чекање.

Значи, според Blizzard, најпопуларните сервери сега мора да имаат многу помала задача. Додека на сервери кои се помалку преполн, пристапот до играта мора да биде директен.

Покрај тоа, што мислите за сето ова? Споделете го вашето мислење во коментарите подолу.


World of Warcraft Classic стана вистински хит!

World of Warcraft: Classic

Вчера го поздравивме World of Warcraft Classic! Длабоко надолу, иконската рекреација на MMORPG која дури и денес, по 15 години, многумина ја сметаат за најголема и најдобра игра од ваков вид.

Сепак, по 15 години, и со сервери далеку помоќни отколку во 2004 година … Blizzard не можеше да биде присутен на лансирањето! Со тоа што плеерот мора да се соочи со преглед, дури и да влезе во екранот за избор на знаци.

Прочитајте го остатокот од статијата овде.