Xbox серија X ќе победи во следната генерација на конзола војна, ова е причината

Xbox Series X akan memenangkan perang konsol generasi berikutnya, inilah alasannya

Не ретко има вести што нè натера да одиме правилно и да нарачуваме однапред или поточно да го откажеме.

Но, тоа е она што го сторивме само откако дознавме дека ЦД-то на Циберпанк 2077 на Проект Ред ќе биде дел од новиот систем за испорака на Xbox Smart.

Во основа, ако го купите за Xbox One на 17 септември, ќе добиете потполно бесплатна верзија на Xbox Series.

Значи, ако како нас, имате пристап до PS4 и Xbox One (одлично ако, за многумина, се разбира) зошто сега пред-нарачувате за PlayStation, знаејќи дека верзијата Xbox вклучува бесплатна надградба подоцна?

Паметна испорака, која „Мајкрософт“ штотуку ја лансираше еден час или два пред потврдата на Сајберпанк, ефикасно гарантира дека кога ќе купите наслов на Xbox One, исто така закажан за следната генерација Xbox Series X, не треба да направите втор купување за да играте подобрена верзија на играта.

Ова е многу разумен и јасен вид на понуда за потрошувачи што Мајкрософт помина неколку години покажувајќи дека може да обезбеди. И тоа е во спротивност со претходната историја на безгрижниот механизам за споделување првично планиран за Xbox One.

ЦД Проект Ред има историја кога станува збор за трендовите во индустријата за напојување во мерките за поддршка кои клиентите навистина ќе ги ценат, без разлика дали тоа значи недостаток на DRM софтвер својствен за играта или отсуство на микро трансакции во неговиот деловен модел. Воопшто не изненадува што го натера Cyberpunk 2077 првата трета игра ААА да се потврди за Smart Delivery.

Сега веќе, не треба да изненадува кога повеќе потрошувачи го прават она што го направивме само – одете во Амазон за да ги откажете нашите претходни нарачки за Playstation 4 од Cyberpunk 2077, заменете го со верзијата Xbox One. Нема специфична причина што го избравме PS4 од Xbox за неговата првична претходна нарачка, но Мајкрософт направи производител на разлики од воздухот со Smart Delivery.

Доколку, како што очекувате, ова е само прва од многуте игри кои се потврдени за подобрен систем на сопственост, со надеж дека ќе донесе разлика. „Мајкрософт“ се здоби со зголемена репутација од својата библиотека „Game Pass“ за охрабрување на луѓето да прескокнат брод од Sony, но ветувањето за набавки за игри преку генерација е од еднаков интерес.

Сè поскапите игри се еден вид сентименталност фрлен насекаде во дискусијата сега, но нема доволно издавачи кои навистина делуваат на тој впечаток.

Всушност, да се добие случаен примерок, подготвеноста на Бетесда да го пристапи и повторно да го ослободи Скирим со години беше толку оцрнета што дури и извади мик од себе со мини-порта на играта за AmazonAlexa. Тоа е прилично интересна реклама, но поентата на шегата се потпира на гејмерите направени да ја купуваат истата игра постојано за да бидат сигурни дека ја играат достапната финална верзија.

Xbox нуди начин да се надмине нарушувањето, што е почит на неговата подготвеност барем да се обиде да го разниша пазарот. Топката сега е цврсто во судот PlayStation. Можеби е лесно да се постигнат поени кога ќе се открие нивото на моќност, цена и повеќе од PS5, но ако нема кредибилен план за борба против луѓе како „Game Pass“ и „Smart Delivery“, можеби ќе се најде на погрешна страна на PS5. следната војна на конзолата.

верверица_видер_148928