Xbox Скарлет и PS5 ќе бидат конзолата “секогаш поврзана преку Интернет”

Phil Spencer di Xbox Scarlett: «Kami ingin fokus pada frame rate dan gameplay»

Еден од најголемите проблеми што се појави во презентирањето на Xbox One во 2013 година беше дека оригиналната идеја секогаш беше на Интернет, со постојани проверки што ја спречуваа да работи без да биде поврзана на Интернет. И покрај тоа што беше вода од минатото по брза, но неефикасна поправка, денес практично не ја составуваме нашата конзола без да бидеме на Интернет. Всушност, тие дури работат на половина пат, со половина од нивниот капацитет намален офлајн. Па, се чини дека Xbox Скарлет дефинитивно ќе го преземе овој чекор.

Логично е да се види голем чекор кон дигиталната генерација, но се чини ова утро Фил Спенсер Тој рече дека веќе играл Xbox Скарлет, имало истражување кое веќе имало информации, или барем, за неговите карактеристики. Можеби овој канадски член на ЕА само се сеќава на типичниот лист на главата, но фактот е непобитен. Говорејќи за Xbox Scarlett и PS5, осигурете се дека тие секогаш ќе бидат поврзани преку Интернет.

Xbox Скарлет ќе биде „Секогаш на Интернет“

Веќе знаеме благодарам PSU.com што одекнува емитувани интервјуа на Интернет Електрична играчка мрежа, каде инвеститорот NHL 20 од ЕА Канада го наведува следново:

Во овој момент има многу работи во воздухот, почнавме да ги вртиме главите. Имаме неколку идеи, знаете, мислам дека нешто што го спомнав порано е како можеме да им дозволиме на луѓето да имаат свои лични искуства кога сакаат. Ова е нешто што мислам дека следната генерација ќе го олесни: Повеќе моќ, повеќе складирање, секогаш поврзано преку Интернет, многу кратко време на оптоварување, па ќе видиме што се случува.

Ова е важна вест, но јасно дека нема да го има истото влијание како и во 2013 година, особено затоа што во описот зборува за две конзоли, и тоа PS5 и Xbox Scarlett. Секако дека ќе има луѓе кои нема да ја сакаат таа големина, но причината „го однесувам во градот“ почнува да застарува до 2019 година. Willе видиме дали конечно треба да имаме задолжителна врска.