Xbox One ја отстранува Кортана со поедноставно ажурирање за UI

Xbox One Menghapus Cortana Dengan Pembaruan UI yang Lebih Sederhana 1

Xbox One ја отстранува Кортаната со поедноставно ажурирање за UI 1

Центарот Xbox One добива измени со тоа што Мајкрософт ја отстранува Кортана и го поедноставува UI-от повеќе. UI-то е тема на дебата од почетокот на Xbox One и бидејќи претрпе многу промени, се чини дека ништо не помага да се олесни пристапот. Сега се чини дека се смени затоа што Мајкрософт се ослободи од некои неуредни компоненти, а исто така го прави UI-полесно навигација.

Xbox One ја отстранува Кортаната со поедноставно ажурирање за UI 2

Најновите промени во центарот се насочени кон подобро искуство во звук и побрз домашен систем. Почетниот екран кога системот е вклучен е сменет за поволно искуство во корисникот, вклучително и отстранување на пресврти од горниот дел на почетниот екран и кој е заменет со посебно копче кое овозможува лесен пристап до одредено искуство со игри. Овој чекор ќе го олесни филтрирањето на Xbox Game Pass, миксерите и повеќе со повеќе природна флуидност, додека ќе се овозможи повеќе простор за идните дополнувања.

Ова е експеримент, така што „експериментален центар“ беше лансиран оваа недела за одредени Xbox Insiders во прстените „Алфа“ и „Алфа Скок“. Мајкрософт се надева дека ова ќе се промени малку врз основа на повратните информации на играчот, така што вашата реакција ќе биде многу важна за да се обезбеди дека Центарот ги прифаќа потребните промени.

Вештините на Xbox со Alexa се голем хит за оние кои сакаат да имаат говорни команди. Кортана? Не премногу. Поради разновидниот прием, Кортана се отстранува за кореспонденција на слушалките, иако на функцијата Кортана сè уште може да се пристапи преку мобилната апликација и преку Алекса плеерот мора да одлучи да продолжи да ја користи.

Мајкрософт додаде: „Од оваа недела, ова ажурирање ќе биде објавено на нашиот прстен Alpha Skip Ahead и ќе биде целосно објавено за сите корисници оваа есен. Како дел од оваа промена, ова ажурирање привремено ќе ја оневозможи диктацијата за виртуелната тастатура на Xbox One. да не се грижиме, нашиот тим се обидува да обезбеди алтернативни решенија и ќе има повеќе детали за да ги сподели веднаш “.