Xbox Series X ќе биде оној што ќе ја стави цената на PS5

Xbox Series X akan menjadi orang yang menempatkan harga PS5

PS5 веќе има официјална веб-страница

Нешто е нешто. Sony ја отвори официјалната веб-страница на PlayStation 5, дури и ако не очекувате слики во конзолата, започнување игри или што било поврзано со неговите спецификации. Веб-страницата е ограничена на велејќи дека ние мора да продолжиме да чекаме и ако сакате да ги знаете вестите, оставете ја вашата е-пошта да биде веднаш известена.

Ова е официјалната изјава на компанијата:

Почнавме да споделуваме некои од неверојатните карактеристики што ќе ги има PlayStation 5, но не сме подготвени целосно да ја откриеме новата генерација на PlayStation. Регистрирајте се подолу за да бидете први што ќе добиваат ажурирања кога ќе ги објавиме, вклучувајќи вести за датумите на објавување на PS5, цените и списокот на следните игри за издавање на PS5.

Кои неверојатни карактеристики се вели дека биле споделени? Можеби се однесуваат многу брзо SSD диск која ќе ја вклучува конзолата и ќе се достигне скоро занемарливо оптоварување, поддршка со 8K резолуција, 8-јадрен мозок потпишан од AMD или компатибилност со претходните генерации, вклучувајќи PSVR.

Што е со цената PS5?

Xbox серија X

Засега е сè уште рано да се дискутира за ова прашање (особено кога не знаеме колку е надворешна самата конзола), но интересно е да се анализира најновиот извештај направен од Хироки Тотоки во повик до финансиските резултати на Sony. Според менаџерот, компанијата прво мора да ги прилагоди трошоците за работна сила и персоналот, а потоа да ги прилагоди обемот на производство за да не се направат повеќе конзолни сметки.

Но, многу интересна работа во врска со неговите зборови е кога тој укажува на простор за споделување на пазарот. Очигледно, тоа се однесува на присуството Xbox серија X, конзоли чии цени во моментот се непознати, а чија фигура ќе ја одреди PS5, затоа што како што посочува самиот директор, треба да го пронајдат вистинскиот биланс за да пресметаат колку се подготвени да придонесат што се однесува на инвестиции (цени кои се поблиски до трошоците производството ќе донесе помалку придобивки).

Запомнете дека PS4 успеа да го притисне Xbox One тешко бидејќи во голема мерка ја зголеми цената на конзолата. Знаејќи го тоа, Сони трпеливо ќе почека за цените на Мајкрософт, да се обиде да направи сличен удар со оној што го даде пред неколку години. Колку Мајкрософт ќе може да ја намали цената?