Xbox Series X ќе има пристаниште за да го прошири своето складирање со CFExpress картичка

Xbox Series X

Официјалната презентација на новата генерација на конзоли е неминовна, и затоа гледаме сè повеќе информации за нив. Со неговиот случај Xbox серија X, добивме повеќе официјални податоци од Мајкрософт тоа во случај Сони со PS5, но тоа не значи дека го најдовме истекување Интересно за можноста за карактеристики на конзолата.

Xbox серија X

Во овој случај се соочуваме со неколку филтрирана слика Xbox серија X, каде што сме прикажани пристаништето што ќе ја има последната верзија тоа Како што можеме да видиме на сликата погоре, конзолата ќе има класично напојување, USB, Ethernet, конектори за оптички кабли, HDMI и theубопитното пристаниште од поголема димензија. Во изминатите неколку часови беше објавено дека ова мистериозно пристаниште може да го користи Мајкрософт за да им понуди на корисниците можност зголемете складирање од Xbox серија X.

Xbox серија X

Начин да се зголеми складирањето избрано од Мајкрософт е да се користи CFExpress картичка. Овие картички обично се користат во видео-камери со висок квалитет. Сепак, цената е исто така доста висока заради брзината на брзо пишување и читање повеќе од 190 евра картичка со капацитет од 64 GB.

Сепак, протекоа информации покажуваат дека Мајкрософт може да ја лиценцира оваа технологија, со цел произведете своја картичка со формат CFExpress, и така натаму поевтино Оваа наставка за складирање е за корисници на Xbox Series X.

преку: WindowsCentral