Xiaomi го објавува занимавачот Mi Charge Turbo

MaisTecnologia

Се чини дека производителите бараат да го зголемат капацитетот на полнење на нивната опрема, бидејќи батериите стануваат се поголеми и чекаат неколку часа да ја полнат опремата не е идеално. Постојат неколку опции на пазарот, обично во сопственост на секој бренд за паметни телефони.

Сега Xiaomi вели дека ќе зборува за новиот Mi Charge Turbo, ново брзо полнење што може да заземе друг скок во брзината на полнење на мобилните уреди. Постојат неколку модели и Huawei и Oppo се најдобри на пазарот, но исто така се вели дека оваа технологија не е добра за здравјето на батериите.

Претходно оваа недела, потпретседателот на Oppo, Брајан Шен објави на кинеската социјална мрежа Weibo дека компанијата наскоро ќе ја објави најновата верзија на своето брзо полнење од 50 W Super VOOC. Полнењето е многу брзо, но се чини дека оваа нова технологија ќе ви овозможи да полните батерии од 0 до 100% за само 35 минути, што е неверојатно. Според некои гласини, новиот Супер VOOC мора да достигне моќност од 80W.

Сега, Xiaomi исто така ќе се приклучи на овој пазар работејќи на ова ниво, најавувајќи дека компанијата ќе воведе Mi Charge Turbo решение за брзо полнење за време на настанот што ќе се одржи на 9 септември.

Во објавата на Weibo Xiaomi, се чини дека сугерира дека Mi Charge Turbo ќе биде новото решение за безжично полнење за неколку претстојни паметни телефони. Безжичното полнење Max Turbo Xiaomi во моментов поддржува само 20 W енергија, што сè уште е зад традиционалното полнење на кабел во однос на брзината.

Можеби, за следното Mi Charge Turbo, можеме да видиме поголема моќност која надминува 20W. Ова не е изненадувачки затоа што кинеските производители на паметни телефони демонстрираа решение за полнење кабел од 100W во март годинава, за да може да се објави нова технологија со овие две карактеристики.