Xiaomi го одложи својот настан MWC

Ксиооми само го објави ќе ја одложи презентацијата закажана за 23 февруари по повод откажувањето на мобилниот светски конгрес.

Настанот, што ќе се одржи во градот Барселона, е одложен до понатамошно известување затоа што Ксиооми го официјализираше преку изјава објавена на неговиот блог.

Запомнете дека Xiaomi е една од ретките компании што ги продолжија своите планови на мобилниот светски конгрес. Huawei и Oppo се уште две компании кои не го објавија видот на одложување од твојата презентација.

Ксиооми објасни дека неодамна одложениот настан е предизвикан од откажување на Мобилниот светски конгрес, покрај тоа што ги направи своите партнери и вработени безбедни. Xiaomi го одложи лансирањето на Xiaomi Mi 10, Предводникот на компанијата, иако оваа презентација обично има простор за нови производи фокусирани на домот.

Сè уште не е познато кога и каде ќе се одржи оваа презентација, затоа што изјавата не означува нов датум, иако тие јасно ставија до знаење дека презентацијата на Mi 10, меѓу другите производи би била некаде во Европа, да, денови по датумот на настанот што ќе се одржи на 23 февруари

Xiaomi на овој начин, Тој беше првиот што одлучи да го откаже настанот иако ќе се одржи надвор од мобилниот светски конгрес. Сега само треба да почекаме Huawei и Oppo да најават продолжение на меѓусебната презентација која ќе се одржи на друга локација надвор од Конгрес за мобилни Word што беше откажана пред неколку часа.

Мислите ли дека ќе се преселат Опоо и Хуавеј? Каде мислите дека ќе се одржи презентацијата Mi 10, меѓу другите производи?