Xiaomi лансира контролер за игри што е компатибилен со Redmi K20 и Redmi k20 Pro

Xiaomi meluncurkan game controller yang kompatibel dengan Redmi K20 dan Redmi k20 Pro 1

Xiaomi лансира контролер за игри што е компатибилен со Redmi K20 и Redmi k20 Pro 1


Xiaomi лансира контролер за игри што е компатибилен со Redmi K20 и Redmi k20 Pro 1

Пред извесно време Xiaomi лансираше гејм-пакет за Redmi K20 и Redmi K20 Pro. Овој старт беше изненадување. Претходно, Xiaomi ги објави плановите за лансирање на контролорот за игри Xiaomi на Joy Expo China 2019. Сепак, никој не знаеше дека лансирањето ќе следи по најавата. Гигантот за паметни телефони дури објави плакат во кој се најавува започнување на Redmi K20.

Xiaomi исто така треба да лансира нов лаптоп за игри. Сепак, потврден е лансирањето на нови додатоци најавени на настанот за лансирање на Redmi K20.

Redmi K20 и Redmi K20 Pro беа објавени и во Индија и како што е случајот со смартфоните Xiaomi во Индија, за кратко време се здоби со огромна популарност. Она што индиските корисници не го знаат е дека серијата Redmi K20 го поддржува контролорот за игри Black Shark. Но, индиските корисници може да бидат разочарани бидејќи контролорот нема да биде достапен во Индија во блиска иднина.

Контролорот на оваа игра се проценува на 179 јуани. Сепак, има понуди за попуст за корисниците на Редми К20 и Редми К20 Про. Тие можат да го купат со попуст од 99 јуани.

Контролорот на игри ќе започне да циркулира на пазарот почнувајќи од сабота. Сепак, никој не знае за започнување на контролорот на игри во Индија. Контролорот за игри најавен е ист како оној што Black Shark го лансираше со Black Shark 2.

Контролерот може да се монтира на левата страна на Redmi K20 и Redmi K20 Pro. Овој контролер има џојстик, Д-рампа и неколку копчиња (LT и LB). Исто така, има копче за брза врска, карактеристичен зелен индикатор за Bluetooth и функционално копче веднаш до логото на Black Shark.

Контролорот работи на батерија од 340 mAh. Сепак, контролорот на игри ќе бара посебни случаи. Контролорот треба да биде закотвен и заклучен во случајот пред да може корисникот да започне да игра, да речеме, играта PUBG Mobile. Батеријата поддржува брзо полнење и се очекува да трае до 40 часа игра.